Насловна Најновије Вучић: Оружје није продато ни Украјини ни Русији

Вучић: Оружје није продато ни Украјини ни Русији

149
0

Предсједник Александар Вучић данас је рекао да Србија није продала ни комад оружја ни муниције ни Украјини ни Русији и најавио нова улага у одбрамбену индустрију преко Југоимпорт СДПР-а.

Одговарајући на питања новинара током посјете Катару Вучић је рекао да Србија није послала ниједан комад оружја никоме од страна у том сукобу.

– Нисмо продали ниједан комад оружја, оруђа ни муниције, ни Русији ни Украјини. Имамо дозвољене кориснике „енд јузере“ и само њима извозимо – рекао је он.

Одговарајући на оптужбе да се извози преко Турске рекао је да су послови са муницијом која иде у ту земљу додатно заштићени обавезом да се она не може даље проследити без сагласности Србије.

– Чисти смо као суза. А хоћемо да зарађујемо. Поносан сам што ћемо да зарађујемо више – рекао је он и истакао да се Србија држи међународних закона, али да ће намјенска индустрија да се развија.

Најавио да ће бити уложено око 100 милиона што је одобрено преко СДПР-а и подијељено по фабрикама одбрамбене индустрије за повећање капацитета и нове линије.

Он је поручио да ће Србија наставити да прави оружје и да ће га бити још и више.

Говорећи о оптужбама да оружје доспијева сукобљеним странама Вучић је поручио да у Србији постоје људи лажови који денунцирају своју земљу лажима.

– Тобож мени штета, а штете својој земљи – рекао је Вучић.

Он је подсјетио да у фабрикама одбрамбене индустрије ради око 20.000 људи у Србији, а да и пуно више људи зависи од пословања тог сектора.

Запитао се да ли они који протурају лажи желе да се продаје само кад нема ратова и да се укину радна мјеста грађанима Србије.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстУ Новом Пазару у пожару страдало четворо дјеце
Сљедећи текстИгор Врачар првак Србије