Насловна Најновије Вучић: Радујемо се заједништву и нераскидивим везама

Вучић: Радујемо се заједништву и нераскидивим везама

140
0
Србија ће Републици Српској бити најснажније упориште и ослонац јер су везе које их спајају, као браћу која су кроз историју дијелила и добро и зло, нераскидиве и вјечне, навео је предсједник Александар Вучић у честитки поводом 9. јануара – Дана Републике.

– Свим грађанима Републике Српске желим да увијек у миру и добру славе празнике, да се радујемо заједништву и везама које нико не може да раскине, да водимо рачуна о нашим потомцима, поштујући претке и да наставимо да радимо на пројектима који нас повезују и граде бољу и сигурну будућност за све. Нека живи Српска! Нека живи Србија!  наведено је у честитки предсједника Србије.

Вучић је упутио честитку предсједнику Републике Српске Милораду Додику, уз најбоље жеље за напредак, мир и благостање свих грађана и поруку да се Срби радују заједништву и везама које нико не може да раскине, саопштено је из Прес-службе предсједника Србије.

Истакао је да се српски народ, док истовремено обиљежава и дан посвећен Светом првомученику и архиђакону Стефану, подсјећа да се моћ једног народа мјери снагом његовог јединства и непоколебљивости у очувању духовности, језика, писма, идентитета, историјског и културног насљеђа.

– А, његова величина – неговањем највиших моралних и људских вриједности и идеала, као и спремности да своје добро подијели са другима. Управо таква Република Српска треба да остане покретач просперитета и темељ стабилности упркос свим изазовима – навео је Вучић.

Вучић је поручио да се наставља заједничка борба за мир и благостање – радом, знањем, креативношћу и добром вољом према свима који су спремни да искрено прихвате пружену руку сарадње, како би цијели регион кренуо путем напретка, на добробит свих грађана који живе на овим просторима.

– Србија ће, као и до сада, доследно подржавати спровођење одредаба Дејтонског споразума, поштујући интегритет БиХ, као и интегритет Српске у њеним уставним оквирима – нагласио је Вучић и додао да ће Србија, у таквим настојањима, као и увијек до сада, Српској бити најснажније упориште и ослонац.

Девети јануар се слави као Дан Републике Српске јер је тог датума 1992. године настала под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ након што су прегласани у кључним питањима о опстанку Југославије, а припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба који су имали статус конститутивног народа.

ИЗВОРртрс
Претходни текстАТП: Ђоковић без напретка
Сљедећи текстДачић: Прослава Дана Републике ничим не угрожава БиХ