Насловна Најновије Вучић саопштио имена министара

Вучић саопштио имена министара

187
0

Предсједник Српске напредне странке /СНС/ Александар Вучић саопштио је данас састав нове Владе Србије, чији предсједник остаје Ана Брнабић.

Кандидат за министра спољних послова Србије је Ивица Дачић, министра одбране Милош Вучевић, министра финансија Синиша Мали, који су и потпредсједници Владе.

За министра трговине предложен је Томислав Момировић, министра привреде Раде Баста, министра шумарства, привреде и водопривреде Јелена Танасковић, министра за заштиту животне средине Ирена Вујовић, министра саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, министра полиције Братислав Гашић.

Бранко Ружић је кандидат за министра просвјете, Братислав Гашић за министра унутрашњих послова, Новица Тончев и Ђорђе Милићевић за министре без портфеља.

За министра рударства и енергетике предложена је Дубравка Негре, министра правде Маја Поповић, министра за управу и локалну самоуправу Александар Мартиновић, министра за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов, министра за европске интеграције Тања Мишчевић.

Јелена Беговић предложена је за министра за науку, Даница Грујичић за министра здравља, Никола Селаковић за министра за рад, борачка и социјална питања, Дарија Кисић за министра за бригу о породици.

Кандидат министра за туризам је Хусеин Мемић, спорта Зоран Гајић, културе Маја Гојковић, министар за бригу о селу Милан Кркобабић.

Вучић је имена нових чланова владе саопштио након сједница Предсједништва и Главног одбора СНС-а.

ИЗВОРсрна
Претходни текстИздаваштво Српске на 65. Међународном сајму књига у Београду
Сљедећи текстНастављено бројање листића, након Дервенте слиједи Брод