Насловна Најновије Настављено бројање листића, након Дервенте слиједи Брод

Настављено бројање листића, након Дервенте слиједи Брод

200
0

У Главном центру за бројање гласова данас је настављено контролно поновно бројање гласачких листића из Дервенте за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске, а потом слиједи општина Брод, речено је Срни у овом центру.

Извор из Главног центра наводи да је завршено контролно поновно бројање гласачких листића за Градишку, те да су ноћас бројани листићи из Модриче, Дервенте и Шамца, а извршено је и контролно отварање врећа из Федерације БиХ.

За сада, како каже, нема неких одступања, све иде према устаљеној динамици и очекује се да ће цијели процес да буде убрзан, јер нема контролних пребројавања листића за друге нивое.

Централна изборна комисија БиХ утврдила је синоћ резултате општих избора у БиХ за све нивое, осим за предсједника и потпредсједника Републике Српске.

Из ЦИК-а БиХ су навели да ће резултати избора за предсједника и потпредсједнике Републике Српске бити утврђени када се стекну услови, те да Главни центар за бројање није окончао активности по наредби ЦИК-а БиХ од 10. октобра.

ЦИК је 10. октобра по службеној дужности наредио отварање врећа и контролно поновно бројање гласачких листића на свим редовним бирачким мјестима у Српској за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Против ове наредбе гласао је члан ЦИК-а Владо Рогић, уз образложење да наредба није заснована на Изборном закону БиХ и да је преурањена, јер још нису утврђени резултати избора.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВучић саопштио имена министара
Сљедећи текстЂенић: Представљање нових издања на Сајму књига у Београду