Насловна Најновије Вујичић: Криза у земљи изазвана брисањем Члана 39 правила о раду

Вујичић: Криза у земљи изазвана брисањем Члана 39 правила о раду

254
0

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић изјавио је Срни да је Уставни суд БиХ брисањем Члана 39 Правила о свом раду изазвао кризу у земљи и додао да то више није Уставни суд БиХ, већ Федерације БиХ, којег чине два Бошњака, Хрват и два странца.

– Уставни суд БиХ је брисањем Члана 39 правилника о раду изазвао кризу у БиХ. На најперфиднији могући начин покушали су да усвоје акте да могу без Срба да доносе одлуке, што је директно усмјерено против Републике Српске – истакао је Вујичић.

Према његовим ријечима, не може се ни на који начин градити БиХ прегласавањем Срба, Хрвата или Бошњака у било којој институцији, а у овом случају, Уставни суд је својим потезима и задњим одлукама, покушао да искључи Републику Српску, односно њене представнике у Уставном суду у одлучивању.

– Управо су они својим потезима изазвали кризу, а све остало, односно потези Републике Српске су посљедице и реакције на Уставни суд БиХ који је одавно постао политичка институција, а не правна – нагласио је Вујичић.

Посланик у Парламенту БиХ поручио је да је то само један корак даље у компликовању односа у земљи који ни до чега доброг неће довести.

Уставни суд одбио је јуче да расправља о приједлогу судије Златка Кнежевића за поништење одлуке од 19. јуна 2023. године о измјени Правила овог суда којом је брисана одредба која се односи на одгађање сједнице ако не присуствују најмање тројица судија које је изабрао Представнички дом Парламента ФБиХ и најмање један судија кога је изабрала Народна скупштина Српске.

ИЗВОРСрна
Претходни текстБјелица: Потребна слога и јединство када је ријеч о интересима српског народа
Сљедећи текстВучић: Курти није заинтересован за мир