Насловна Најновије Гаговић: Забрана скупа подршке Додику – срачунат потез

Гаговић: Забрана скупа подршке Додику – срачунат потез

159
0

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић изјавио је да је забрана скупа подршке предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора „Службеног гласника Српске“ Милошу Лукићу испред Суда и Тужилаштва БиХ у Федерацији БиХ срачунат потез који говори о онемогућавању сваког присуства Срба у Сарајеву у знатнијем броју.

– То говори о њима и о начину на који размишљају. Доље су остали само ријетки Срби. То је срачунат потез и то сам унапријед рекао, да ће одобрити МУП, али да неће неки други орган, Министарство саобраћаја и тако се и десило – истакао је Гаговић.

Он је рекао да је оваква одлука очекивана.

– То се мора прихватити, јер ко мисли другачије живи у илузијама. Идемо даље, треба да размишљамо о себи и не бавимо се њима – поручио је Гаговић.

Из МУП-а Сарајевског кантона саопштено је да је полиција забранила за сутра најављени протест у организацији Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ испред Суда и Тужилаштва БиХ „због неиспуњавања формалних услова и из безбједносних разлога“.

Предсједник овог одбора Ђорђе Радановић поднио је 24. августа захтјев за одржавање мирног скупа 1. септембра због политичке оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора „Службеног гласника Српске“ Милоша Лукића.

Тужилаштво БиХ подигло је 11. августа оптужницу против Додика и Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Подршку Додику и Лукићу пружили су представници удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, али и бројних невладиних организација који су најавили присуство протестима, као и представници странака владајуће коалиције у Српској. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстФормиран мултидисциплинарни тим с циљем безбједности ученика
Сљедећи текст„Тројка из блока“ у недјељу у Источном Новом Сарајеву