Насловна Најновије Главаш се вратио у Осијек, тврди да је нормално прешао границу

Главаш се вратио у Осијек, тврди да је нормално прешао границу

87
0
Ратни командант хрватских снага у Осијеку Бранимир Главаш, кога је загребачки Жупанијски суд неправоснажно осудио на седам година затвора због ратних злочина над српским цивилима, изјавио је да се након мјесец данас боравка у БиХ вратио у Хрватску и да је, како тврди, нормално прешао границу.
 

– Истина је, у Осијеку сам. Нисам добио никакву гаранцију да нећу морати у затвор, али ето ме назад. Подигао сам прашину, али нормално сам прешао границу и сада се без икаквих проблема крећем по Хрватској – рекао је Главаш за данашњи „Нови лист“.

Главаш је рекао да био и у Загребу на Жупанијском суду, гдје је морао лично преузети неку документацију у вези његовог ранијег захтјева за изузеће судије.

– Сада чекам рјешење о томе зашто ми није одређен притвор, још га нисам добио, а није ни Државно тужилаштво које има право жалбе – рекао је он, подсјећајући да се жалио на судску казну од пет хиљада евра због вријеђања судије приликом изрицања казне.

Жупанијски суд у Загребу је на поновљеном суђењу у случајевима „Селотејп“ и „Гаража“ 27. октобра неправоснажно осудио Главаша на седам година затвора за ратне злочине над Србима у том граду 1991. године. Главашу тада није одређен истражни затвор због одлуке Уставног суда из 2015. године, према којој је већ одслужио дио казне.

Бранимир Главаш је 15. новембра прешао у БиХ, поручујући да не жели више ни дана провести у затвору. Тада је објавио је на свом „Фејсбук“ налогу да се преселио у БиХ и да се налази у мјесту Дриновци, у општини Груде.

 
 
ИЗВОРсрна
Претходни текстОсобе са Дауновим синдромом положиле приправнички испит за рад на ОЦ Јахорина
Сљедећи текстДонаторско вече „С љубављу храбрим срцима“ 28. децембра – активиран хуманитарни број 1411