Насловна Најновије Горан Шеховац координатор борачких организација регије

Горан Шеховац координатор борачких организација регије

543
0

Горан Шеховац изабран је данас у Источном Сарајеву за координатора борачких организација Сарајевско-романијске регије, а тиме директно и за члана Предсједништва Борачке организације Републике Српске.

Шеховац, кандидат Борачке организације Источне Илиџе, изабран је након што су се кандидати из осталих општинских организација Драгиша Тушевљак из Источног Новог Сарајева, Јасна Лазаревић Гавриловић са Пала и Љубомир Ерић са Сокоца повукли.

У раду изборне сједнице учестовали су и представници одбора ратних војних инвалида и породица погинулих бораца.

Шеховац је најавио да ће приоритет у његовом раду бити побољшање статуса бораца и изношење усаглашеног става са општинским борачким и организацијама проистеклим из прошлог рата када су у питању борачка питања.

„Циљ ми је да ујединим општинске борачке организације“, рекао је Шеховац, истичући да је Сарајевско-романијска регија увијек била сложна и јединствена, те да ће то и остати.

Он је навео да ће му први задатак на мјесту координатора бити да наредних дана посјети Рогатицу и разговара са представницима тамошње борачке организације, која није учествовала на данашњем изборном састанку.

Шеховац је додао да ће потом разговарати и са осталим општинским борачким организацијама Сарајевско-романијске регије како би се заједничким радом дошло до што квалитетнијих идеја и рјешења за побољшање стастуса борачке популације.

„Морамо под хитно да радимо на мјесечном борачком додатку, да повећамо све инвалиднине – и ратне и породица погинулих, како би пратиле потрошачку корпу“, рекао је Шеховац.

Он је истакао да и демобилисаним борцима треба обезбиједити да се лијече у бањама као и ратни војни инвалиди и чланови породица погинулих бораца, јер то заслужују с обзиром да су здравље изгубили у рату.

Шеховац је одбацио инсинуације да је по политичкој линији дошао на ово мјесто, истичући да га ниједан политичар не може купити.

Мајка погинулог борца Гордана Драгаш, из Одбора породица погинулих бораца, рекла је да ће се и у будућности залагати за породице погинулих бораца, иако је, према њеним ријечима, у општини Источно Ново Сарајево највећи дио проблема те популације већ ријешен.

За предсједника одбора ратних војних инвалида Сарајевско-романијске регије изабран је ратни војни инвалид Раде Грујић са Сокоца, који је најавио да ће се трудити за побољшање положаја свих ратних војних инвалида, од којих је многима потребна помоћ, а некима и стамбено збрињавање.

ИЗВОРсрна, фото РТВИС
Претходни текстУ понедјељак о шестомјесечном извршењу буџета
Сљедећи текстИ ове године наставак реконструкције надгробних споменика