Насловна Најновије Данас састанак Додика и Орбана и уручење ордена

Данас састанак Додика и Орбана и уручење ордена

57
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, састаће се данас у Бањалуци са мађарским премијером Виктором Орбаном, који предводи делегацију Владе Мађарске са привредницима у посјети Републици Српској.

Дочек Орбана испред Палате Републике предвиђен је у 9.00 часова, а потом ће услиједити тет-а-тет састанак предсједника Српске и мађарског премијера.

У Палати Републике предвиђени су и састанци српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић и министра за научнотехнолошки развој и високо образовање Српске Жељка Будимира са министром иностраних послова и трговине Мађарске Петером Сијартом, као и премијера Српске Радована Вишковића и министра финансија Зоре Видовић са мађарским министром економског развоја Мартоном Нађом.

Орбану ће у 10.30 часова свечано бити уручено највише одликовање Републике Српске – Орден Републике Српске на огрлици, којим га је одликовао предсједник Додик поводом Дана Републике – 9. јануара.

Након додјеле ордена у Палати Републике биће одржана конференција за новинаре која је предвиђена у 10.40 часова.

У Административном центру Владе у 11.00 часова биће одржан састанак делегација Републике Српске и Мађарске, а отварање Пословног форума предвиђено је у 11.20 часова.

У делегацији Мађарске су, осим Орбан, Сијарта и Нађа, директор Агенције за промоцију извоза Габор Јенеи и представници 23 компаније из области енергетике, пољопривреде, финансија, прехрамбрене индустрије и других.

ИЗВОРСрна, фото Фронтал
Претходни текстУ Српској рођене 33 бебе
Сљедећи текстУ понедјељак исплата мартовске пензије