Насловна Вијести Источно Сарајево Дани љекобиља на Романији

Дани љекобиља на Романији

215
0

Дани љекобиља „Јово Мијатовић“ данас ће бити одржани на Романији, подручју веома богатом бројним врстама љековитог биља, а циљ је њихово прикупљање и додатно истраживање, рекао је Срни предсједник Планинарско-еколошког друштва „Романија“ са Пала Радоје Војводић.

Војводић је појаснио да ће бити организована едукација о природним и љековитим својствима ових биљака, о начину и времену брања и сушења, те додао да неке од њих без обзира на то што су љековите могу изазвати контраефекте.

Он је рекао да овакви скупови имају битну улогу у истраживању и проналажењу љековитих биљака на овом подручју, а циљ је да направе бренд – „Романијски чај“.

Војводић је навео да су учесници Дана љекобиља из планинарских друштава „Гласинац“, „Требевић“, „Јаворина“, стручни травари и да ће обилазити терен од Планинарског дома „Стајна“ до Хоточког жрдријела и поља.

Он је захвалио граду Источно Сарајево, градској Туристичкој организацији и општини Пале за несебичну подршку коју пружају Планинарском друштву „Романија“ и што су препознали њихове активности.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЦрвено упозорење због високе температуре
Сљедећи текстПочиње манифестација ,,Кул јул“