Насловна Најновије Даље напредовање руских снага на фронту код Авдејевке

Даље напредовање руских снага на фронту код Авдејевке

163
0

Руске трупе успоставиле су потпуну контролу над градом Авдејевка и напредовале 8,6 километара на том дијелу фронта, саопштило је данас руско Министарство одбране.

Раније је саопштено да су украјински војници и даље утврђени у коксари у граду након једне од најинтензивнијих битака у овом рату.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков, рекао је да је руски предсједник Владимир Путин први пут обавијештен о операцији у Авдејевки јуче у 4.00 часа, преноси ТАСС.

„Министар одбране Сергеј Шојгу и начелник Генералштаба оружаних снага Русије Валериј Герасимов, лично су дошли и Кремљ и ујутро у 4.00 часа извјестили предсједника да се операција у Авдејевки ближи крају. Војни команданти су дошли на други рапорт у 11.00 часова“, рекао је Песков.

Током другог рапорта, Шојгу и Герасимов су рекли да је операција скоро завршена.

„У то вријеме, непријатељ је кренуо у масовни јуриш из Авдејевке и напустио своје борбене положаје. Требало је још неколико сати да наши борци почну да чисте град“, рекао је Песков.

Он је навео да су поподне Шојгу и Герасимов обавијестили предсједника да је операција у потпуности завршена и да су руске трупе у потпуности преузеле контролу над градом.

ИЗВОРСрна - Ројтерс
Претходни текстНавршиле се 32 године од монструозне ликвидације породице Олујић
Сљедећи текстПрошле године у Српској изречено 464.240 КМ казни због рада на црно