Насловна Вијести Република Српска ДНС: Незадовољни смо изборним резултатом

ДНС: Незадовољни смо изборним резултатом

202
0

Предсједништво ДНС-а сматра да је потребно што прије окончати процес објаве коначних резултата избора, чиме би се смањиле тензије у друштву и омогућило формирање власти која би се могла посветити рјешавању тешких политичких и економских питања.

“Изражавамо незадовољство укупним изборним и постизборним процесом и сматрамо да у друштву као што је наше може изазвати несагледине посљедице и свјесно изазивање кризе. Нама је потребна политичка стабилност и стабилне институције, а ДНС ће дати пуни допринос у том правцу”, наведено је у саопштењу након сједнице Предсједништва ДНС-а.

На сједници Предсједништва ДНС-а у Бањалуци констатовано је да нису остварени постављени циљеви када је ријеч о кандидатурама за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске, као и броју посланика за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

“Узимајући у обзир шта се све дешавало са ДНС-ом од 2018. године до данас, ударима споља и изнутра са намјером потпуног уништења и нестанка са политичке сцене, морамо бити задовољни што смо остали парламентарна странка на нивоу Републике Српске”, наводи се у саопштењу.

У ДНС-у истичу да ће им то послужити као добра претпоставка за јачање и припрему странке за период који долази, као и да ће у том смислу извршити значајну реорганизацију странке и прилагодити је новонасталим условима.

ИЗВОРСРНА
  • КЉУЧНЕ РИЈЕЧИ
  • днс
Претходни текстТребиње завијено у црно: Преминуо фудбалер Никола Медан
Сљедећи текстОпозиција прижељкује нове изборе