Насловна Вијести Република Српска Опозиција прижељкује нове изборе

Опозиција прижељкује нове изборе

173
0

Шаровић је изразио увјерење да ће ЦИК након поновног пребројавања донијети одлуку о понављању избора.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић истакао је да су у опозицији данас већи оптимисти него прије неколико дана када је ријеч о поновном пребројавању гласова за ниво предсједника Републике Српске, додајући да би политички жељели да избори буду поништени и да се крене у нове, али да је та одлука на Централној изборној комисији /ЦИК/ БиХ.

“На 850 бирачких мјеста до сада пребројаних наши посматрачи су забиљежили 660 грешака”, рекао је Шаровић у Источном Сарајеву на конференцији за новинаре којој су присуствовали предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, кандидат ПДП-а за предсједника Републике Српске Јелена Тривић и предсједник Листе “За правду и ред” Небојша Вукановић.

Бореновић је поручио да неће одустати, те је поновио да је једино логично рјешење понављање избора.

Тривићева је рекла да је предсједник Србије Александар Вучић позвао на стабилизацију у Републици Српској и да никоме не требају “српско-српски сукоби”.

“Ми смо имали два мирна протестна окупљања. Нисмо позивали ни на шта осим на уставна права исказивања воље незадовољством рада институција”, рекла је Тривићева.

Вукановић је рекао да опозиција не планира никакве протесте, ни окупљање испред ЦИК-а, те позвао институције да раде свој посао.

ИЗВОРСРНА
Претходни текстДНС: Незадовољни смо изборним резултатом
Сљедећи текстПријетио да ће испалити зољу на базу ЕУФОР-а у Бутмиру због вјежбе хеликоптерима