Насловна Најновије Добра љетна туристичка сезона

Добра љетна туристичка сезона

220
0

Пад броја долазака туриста у зимској туристичкој сезони надомјештен је током љета, а бројни садржаји које нуди Туристичка организација града Источно Сарајево постају све популарнији, изјавио је Срни директор ове организације Игор Иконић.

Иконић је нагласио да су за добру љетну туристичку сезону заслужни напори у маркетиншком смислу, јер је понуда туристичких садржаја представљена на тржиштима региона, прије свега Србије.

Према његовим ријечима, од љетних садржаја на подручју града се истиче богата понуда на Јахорини, Романији, Требевићу и Равној планини, као што су авантура- паркови, различити садржаји на језерима, планински боб и ферате, од којих се највише истиче ферата „Соколов пут“ на Романији.

Он је истакао и значај Источног Сарајева када је ријеч о велнесу и спа, које нуде бројни хотели, те културно-музичким манифестацијам које окупљају становнике градских општина, али и цијеле Републике Српске.

„Источно Сарајево постаје центар добре забаве“, нагласио је Иконић.

Говорећи о броју посјета граду Источно Сарајево, он је навео да у првих шест мјесеци ове године није било знатнијег одступања у броју долазака и ноћења у односу на исти период 2022.

„У првих шест мјесеци ове године у Источно Сарајево је дошло 33.096 туриста, а остварено је 105.188 ноћења“, навео је Иконић.

Он је истакао да градска туристичка организација велику пажњу посвећује и планинским пјешачким стазама, које уређује и изграђује.

„Ускоро ћемо и званично завршити радове на 16 километара дугој пјешачкој стази која пролази најљепшим дијеловима Јахорине. То је пројекат који радимо заједно са Удружењем хотелијера и такве активности ћемо сигурно наставити“, закључио је Иконић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСрпска богатија за 25 беба
Сљедећи текстАктиван хуманитарни број за Бошка Микића из Рогатице