Насловна Најновије Додик: Вучић испунио обећање – нема независности Косова

Додик: Вучић испунио обећање – нема независности Косова

151
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је данас у Београду, да је предсједник Србије Алексанадр Вучић, испунио обећање да неће прихватити независност Kосова, те да све што долази од Брисела није прихватљиво за Србију и српски народ у цјелини.

„Могли смо да видимо да у Бриселу ништа није потписано и да се разговарало као што се разговара. Оно што је предсједник Вучић рекао у парламенту, да неће прихватити независност и неће дозволити статус у УН – то се остварује и то свако види“, рекао је Додик новинарима.

Он је додао да је на Вучића био озбиљан притисак претходних дана, те да се и сам налазио у сличним ситуацијама.

„Налазио сам се и налазим у сличним сутуацијама у којима они инсценирају причу о неком ‘дану Д’, да све мора баш тада да се деси, зову вас телефоном, долазе на састанке, гурају вас у ту неку врсту приче, али могли смо да видимо да ништа није потписано“, истакао је Додик.

Он је оцијенио да су разговори вјероватно били тешки, али да бриселска администрација није постигла свој циљ.

„Администрација из Брисела због неуспјеха и непотписивања жели да направи представу од тога. Ту је превише спекулација. Треба вјеровати нашим преговарачима, прије свега Вучићу и треба се окупити око те позиције, јер само јака преговарачка позиција може направити добар резултат“, закључио је Додик.

ИЗВОРсрна, фото Курир
Претходни текстСредњошколци из Рогатице прикупили 2.580 КМ за лијечење Милоша Божовића
Сљедећи текстТри медаље атлетичара у Зеници и Сарајеву