Насловна Најновије Додик наставља посјету Грчкој, данас на Делфи економском форуму

Додик наставља посјету Грчкој, данас на Делфи економском форуму

35
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, наставља посјету Грчкој, гдје учествује на деветом Делфи економском форуму /ДЕФ/.

Предсједник Српске јуче се састао са извршним директором за Европу у Европској служби за спољне послове Ангелином Ајхорст и специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга питања западног Балкана Мирославом Лајчаком, којима је пренио јасне ставове Републике Српске о дешавањима у БиХ.

АTИНА, 12. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик саопштио је да је извршном директору за Европу у Европској служби за спољне послове Ангелини Ајхорст и специјалном представнику ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга питања западног Балкана Мирославу Лајчаку пренио јасне ставове Републике Српске о дешавањима у БиХ.

Додик је у одвојеним сусретима у Делфима са Ајхорстовом и Лајчаком, разговарао о актуелној политичкој ситуацији у региону, као и о европском путу БиХ након отварања приступних преговора.

Шеф Представништва Републике Српске у Грчкој Јелена Јовановић, оцијенила је за Срну, да је присуство предсједника Српске Делфи економском форуму у Грчкој од изузетне важности, јер је битно да се на тако значајним форумима чују ставови и погледи Српске на тренутну геополитичку ситуацију у свијету.

Она је навела да је ће Додик данас присуствовати различитим панелима који ће се оџати на самом Форуму, те да је синоћ био гост на вечери коју је организовао домаћин, министар спољних послова Грчке Јоргос Герапетритис.

Една третина од владата оди на економскиот форум Делфи во Грција -  Независен Весник

Делфи економски форум окупља више од 2.500 учесника из области финансија, науке и политике да би укључили јавне и владине институције, приватни сектор и цивилно друштво у отворене дебате и дискусије.

Назив овогодишњег ДЕФ-а је „Велика транзиција“ и фокус је на вишеструким транзицијама у свијету кроз шест кључних тема – геополитика, одржива економија и финансије, глобална будућност, образовање, планета и људи.

Програм је формиран у сарадњи са најважнијим грчким и међународним истраживачким центрима и институцијама, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Форум је почео 10. априла, а завршава се данас.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСрпска богатија за 32 бебе, у Фочи рођени близанци
Сљедећи текстЂоковић – Руд у полуфиналу Монте Карла