Насловна Најновије Додик: Почети разговоре о одвајању на институционалном нивоу

Додик: Почети разговоре о одвајању на институционалном нивоу

55
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, сматра да би најбоље за све који живе у БиХ, било да се на институционалном нивоу почну разговори о одвајању, јер, како је навео, миран разлаз је чињеница и треба учинити све да се обезбиједе стабилност и сарадња на начин који је могућ.

„Игранка коју су приредили босански муслимани по питању чланства самопроглашеног Косова у Савјету Европе на крају ће се обити о главу само БиХ. Одметнуте структуре босанских муслимана давно су изашле из уставних оквира и одступају од свега што дејтонска БиХ представља“, објавио је Додик на друштвеној мрежи „Икс“.

Наводећи да можда /члан Предсједништва БиХ Жељко/ Комшић мисли да је успио нешто да направи јер је остао уздржан приликом гласања, Додик истиче да то суштински ништа не мијења, осим што је јасна порука Републици Српској да су јавно показали да је све што ради њено руководство да сачува уставну позицију исправно и једино могуће у условима сталног подметања и покушајима рушења Републике и заобилажења у процесу одлучивања једностраним дјеловањем.

„Све њихове акције и лицемјерност по питању такозваног Косова отварају нове перспективе за Републику Српску, па више није тако неуобичајено рећи и очекивати да Република Српска уради исто. Механизми за то постоје. Ми смо се већ одвојили, у свему“, навео је Додик.

Према његовим ријечима, потребно је да се озваничи миран разлаз, који су босански муслимани иницирали својим једностраним потезима и рушењем уставног поретка.

„Ми не можемо да будемо у заједници с онима који у нама стално виде непријатеље и раде све да ојачају непријатељство и мржњу према српском народу. То није природно. Таква заједница не може да опстане и зато се распада“, закључио је Додик.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНавршава се 38 година од хаварије у Чернобилу
Сљедећи текстГогановић позвао народе у БиХ да остану мирни и не прихватају провокације политичког Сарајева