Насловна Најновије Додик: СНСД и ХДЗ настављају партнерство

Додик: СНСД и ХДЗ настављају партнерство

162
0
СНСД и ХДЗ БиХ настављају партнерство на свим нивоима у БиХ, изјавио је лидер СНСД-а након састанка делегација ових странака у Мостару.

– Настојаћемо да деблокирамо процесе, посебно када су у питању пројекти у Републици Српској – истакао је Додик на конференцији за новинаре.

Додик је поручио да СНСД и ХДЗ БиХ имају веома јасне доказе успјешне сарадње и да ће наставити да сарађују и координишу активности.

– ХДЗ и СНСД који су раније од међународне заједнице конотиране као проблем сада се јављају као рјешење за брзо формирање власти. ХДЗ и СНСД су потврдиле партнерство. Имамо разлика, као што је поглед на НАТО, али на тим разликама не инстистирамо – рекао је Додик.

Додик је нагласио да ће радити на томе да афирмишу БиХ као земљу три конституивна народа и два ентитета и да афирмишу уставни поредак.

– Настојаћемо да добијемо предзнак добрих момака, јер смо привржени поштовању Устава БиХ и политикама које су препознатљиве – навео је Додик.

Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић рекао је да је информисао Додика о досадашњим разговорима са странкама из ФБиХ, те програмским начелима.

– Усагласили смо се да већ 1. децембра на конститутивној сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ верификујемо наше партнерство. Желимо на нивоу ФБиХ имати Владу до краја године, као и владе кантона – поручио је Човић.

Човић је казао да ниво њиховог партнерства желе пренијети и на ниже нивое.

– Драго ми је да ће и комуникација у Републици Српској бити коректна и држати се нашег партнерства гдје ХДЗ и СНСД буду имали власт – рекао је Човић.

ИЗВОРртрс
Претходни текстБрига о дјеци заједничка обавеза и одговорност
Сљедећи текстСутра на планинама сусњежица и снијег