Насловна Најновије Додик: Срби држе до слободе и не могу бити поданици странцима

Додик: Срби држе до слободе и не могу бити поданици странцима

185
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, истакао је да су Срби државотворан народ, држе до слободе и не могу да буду поданици странцима.

„Нисмо били поданици ни Турцима, ни Аустроугарима ни Нијемцима, а нећемо бити ни овима који данас покушавају да нам наметну поданички однос.

Додик је подсјетио да је у интервјуу за Телевизију „К3“, указао да се у БиХ покушава задржати колонијална управа од стране лажног и нелегитимног високог представника.

„Наравно да Република Српска не може да пристане, да неко на тај начин управља нашом заједницом и нашим друштвом“, написао је Додик на платформи „Икс“ сумирајући протеклу седмицу.

Он је навео и да је током седмице присуствовао свечаности поводом отварања зграде Архитектонско-грађевинско-геодетског и Шумарског факултета Универзитета у Бањалуци, што како је истакао, јасно показује да је Српска реализовала још један успјешан пројекат.

„Том приликом поручио сам професорима и студентима, да морају разумјети данашње вријеме у коме се води свакодневна борба за Републику Српску, да бисмо будућим генерацијама оставили стабилну државу“, истакао је Додик.

ИЗВОРсрна, фото АТВ
Претходни текстДанас претежно сунчано и топло
Сљедећи текстДанас се завршава највећи регионални сајам књига