Насловна Најновије Додик: Српска и Србија имају најбољу могућу сарадњу (ВИДЕО)

Додик: Српска и Србија имају најбољу могућу сарадњу (ВИДЕО)

150
0

Сарадња између Републике Српске и Србије је у складу са Споразумом о специјалним и паралелним везама и наш циљ је да те специјалне везе буду садржајније и да реализујемо још пројеката – рекао је предсједник Српске Милорад Додик на конференцији за новинаре.

– Циљ да специјалне везе буду садржајније и да имају више пројеката. Обострани интерес Србије и Српске је био усмјерен управо ка тома – рекао је Додик.

Истакао је да су на састанку анализирали све оно што су до сада урадили, а и креирали су неке нове пројекте.

– Република Српска и Србија имају најбољу могућу сарадњу – поручио је Додик.

Нагласио је да је право Републике Српске да заједнички са Србијом обиљежи страдање српског народа, али нажалост, како је рекао, неки то оспоравају.

– Сарадња није уперена против некога трећег овдје у БиХ, као што можемо чути ових дана интензивна оспоравања и права на састанке и договоре око важних питања. То долази од оних који би својатали БиХ до мјере да се за све питају, а сједе у Сарајеву и покушавају, попут /бошњачког члана Предсједништва Дениса/ Бећировића да држе лекције не само о историји него и о будућности, скрнавећи међународно право и оспоравајући Дејтонски споразум – рекао је Додик.

 

ИЗВОРртрс
Претходни текстВучић: За Србију америчке санкције према руководству Српске не постоје (ВИДЕО)
Сљедећи текстСредњошколци на Свјетској географској олимпијади у Индонезији