Насловна Најновије Додик: Уз уважавање уставног поретка, договор се може брзо постићи

Додик: Уз уважавање уставног поретка, договор се може брзо постићи

233
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да су СНСД, ХДЗ и странке „осморке“ потписивањем смјерница, начела и циљева у извршној и законодавној власти на нивоу БиХ, показали да уколико сви уважавају уставни поредак, онда се и договор може брзо постићи.

„Тиме смо се руководили и сад можемо ићи даље у формирање власти“, написао је Додик на „Инстаграму“.

Додик, који је и лидер СНСД-а, навео је да ће Републици Српској у новом Савјету министара припасти четири министарска мјеста, а Федерацији БиХ шест.

Предсједник Српске је напоменуо да је након што је у Бриселу саопштена одлука о додјели статуса кандидата БиХ, поздравио ту одлуку шефова влада и држава ЕУ, те најавио да ће предложити свим политичким актерима у БиХ и ентитетима да од ЕУ до 2027. године затраже финансијску подршку од 20 милијарди евра.

Додик је подсјетио да је протекле седмице, осим састанака са делегацијама ХДЗ-а и странака „осморке“, присуствовао божићном пријему у организацији потпредсједника Републике Српске Давора Прањића у Бањалуци и пријему који је организовао предсједавајући Дома народа парламента БиХ Драган Човић у Сарајеву.

На манифестацији „Гласа Српске“, који традиционално организује Избор најбољих спортиста Републике Српске, Додик је честитао спортистима успјехе на такмичењима.

„Имао сам посебан састанак са свјетском првакињом у боксу Саром Ћирковић те јој зажелио још пуно шампионских титула“, додао је Додик.

Додик је навео да је из Рима стигла тужна вијест о смрти великог фудбалера и тренера Синише Михајловића, те да је посјету Београду искористио и да му ода почаст у музеју Фудбалског клуба „Црвена звезда“.

Предсједник Српске је протекле седмице присуствовао и изложби посвећеној бившем потпредсједнику Републике Српске Николи Кољевићу, а с члановима СНСД-а у Лакташима прославио је успјешну изборну годину.

Додик је јуче у Београду присуствовао конгресу Социјалистичке партије Србије. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстНормализован саобраћај на путу Зворник – Власеница
Сљедећи текстСутра се навршава 30 година од масакра у Јошаници