Насловна Најновије Додик: Џаферовић се у Предсједништву БиХ ништа није питао, већ слушао шта...

Додик: Џаферовић се у Предсједништву БиХ ништа није питао, већ слушао шта му је Изетбеговић говорио

32
0

Бивши предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић ништа се није питао, него је спроводио оно што му је тадашњи предсједавајући Бакир Изетбеговић говорио, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Сате смо изгубили чекајући да добије одобрење да бисмо могли радити било шта, а сада је нашао да држи лекције предсједнику Србије и Републици Српској. Он је потрошена личност, бескичмењак који нема карактер и није у позицији да држи лекције било коме – навео је Додик, реагуујући на изјаву Џаферовића да „предсједник Србије Алексансар Вучић стоји на челу разбијања Дејтонског споразума и ретроградне политике, а да је само његов извођач радова“.

Предсједник Српске је навео да је Џаферовић четири године које је пресједио у Предсједништву искористио да свакодневно позива међународну заједницу у помоћ и то ради и сада, позивајући лажног /Кристијана/ Шмита да, како каже, „уклони зло“.

– Питање је шта је мислио под „уклањањем појединца“ и на који начин мисли да ће се зауставити глас Српске. Његове изјаве јасан су доказ какав и колики утицај још увијек има СДА у правосудним органима и шта су све радили свих ових година. Ти људи никада нису крили да желе своју унитарну исламску Босну и то показују конкретним дјелима – рекао је предсједник Српске.

То видимо и по питању резолуције о Сребреници, каже Додик, која је првобитна идеја СДА.

– Дом народа су блокирали, а сада причају о томе како је Република Српска проблем. Њихови кадрови су срушили институције и обесмислили све процесе. Направили су тотални хаос у Федерацији и то се није промијенило ни доласком нових структура, од којих већина потиче из СДА, само је то стање хаоса потпомогнуто још јачим ангажманом међународне управе – каже Додик.

Истиче да БиХ никада није кренула напријед и не може ни кренути јер, како каже, муслимани никада нису прихватили дејтонску БиХ, него су радили против Срба на стварању њихове државе у којој Срби немају шта да раде.

– Личности попут Џаферовића, /Дениса/ Бећировића и сличних њима најбоље показују зашто је немогуће остати у оваквој БиХ, коју нам силом намећу. Нико Републици Српској не може наметнути да живи силом с онима који мрзе српски народ – закључио је Додик.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДодик: Васкршњи сабор – важан историјски датум
Сљедећи текстЗбог предстојећих мајских празника сутра исплата пензија у Српској