Насловна Најновије Додијељени замјенски мандати за Народну скупштину Републике Српске

Додијељени замјенски мандати за Народну скупштину Републике Српске

138
0

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ данас је прихватила изјаву о одбијању мандата у Народној скупштини Републике Српске Љубише Петровића и Драшка Станивуковића, те умјесто њих мандате додијелила Ђорђу Милићевићу и Тањи Вукомановић.

На сједници ЦИК-а прихваћене су и оставке одборника у скупштинама градова Бањалука, Бијељина, Источно Сарајево и Градишка, те скупштинама општина Прњавор, Нови Град, Сребреница и Соколац.

Оставке у Скупштини града Бањалука због добијања мандата у Народној скупштини Републике Српске поднијели су Младен Илић, Милан Милаковић и Велибор Станић, а умјесто њих у градску Скупштину изабрани су Станислав Палија, Драган Стрика и Никола Вукчевић.

Оставке су поднијели и Чедомир Стојановић на функцију одборника у Скупштини града Бијељина, а на његово мјесто именован је Жика Савић, као и Радислав Дончић на функцију одборника у Скупштини града Градишка, а умјесто њега именован је Драгомир Радоњић.

Страхиња Башевић поднио је оставку у Скупштини града Источно Сарајево, а умјесто њега мандат је додијељен Милану Јоловићу. Башевић је поднио оставку и на мандат у Скупштини општине Соколац и на овој функцији замијениће га Снежана Којић.

Нови потпредсједник Републике Српске Ћамил Дураковић поднио је оставку на мандат у Скупштини општине Сребреница, а на његово мјесто изабран је Мирнес Захировић.

Осим тога ЦИК је овјерио кандидатске листе које је Скупштина Тузланског кантона доставила за избор делегата у Дом народа Федерације БиХ /ФБиХ/.

Чланови ЦИК-а донијели су и закључак о утврђивању техничког пречишћеног текста Изборног закона БиХ који ће бити објављен на сајту ове институције, али ће бити само за интерну употребу.

ЦИК је прихватио и захтјеве ПДП-а и СДП-а за плаћање изречених новчаних казни на рате.

Према овом закључку, ПДП ће казне од 4.000 и 3.000 КМ плаћати у десет једнаких мјесечних рата од 1. новембра, а на исти начин СДП треба да уплати укупно 8.200 КМ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра разведравање, увече поново наоблачење
Сљедећи текстЂоковић у полуфиналу Торина