Насловна Најновије Др ️Ивановић: Нови инкубатор омогућиће безбједан транспорт новорођенчади

Др ️Ивановић: Нови инкубатор омогућиће безбједан транспорт новорођенчади

382
0

У оквиру акције „С љубављу храбрим срцима“ Болница „Србија“ у Источном Сарајеву добила је траспортни инкубатор, који ће омогућити безбједнији транспорт новорођенчади до најближе терцијарне установе, рекла је за Радио Источно Сарајево специјалиста педијатрије-супспецијалиста дјечије пулмологије и начелник Одјељења педијатрије ове здравствене установе, доктор Тамара Ивановић.

Ивановићева је истакла да је ријеч о најсавременијем транспортном инкубатору који постоји на тржишту, те да су уз њега добили и пумпу за инфузију, што омогућава најбољу могућу његу за новорођенчад. Према њеним ријечима, захваљујући овој донацији, Одјељење педијатрије тренутно посједује сву неопходну опрему за нормалан рад.

Посјећамо, акција `С љубављу храбрим срцима`, одржана је под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, који је у понедјељак, 30. октобра, у Универзитетском клиничком центру Српске, уручио инкубаторе и опрему који су набављени из средстава прикупљених на донаторској вечери у децембру прошле године.

ИЗВОРртвис
Претходни текстПродужен мандат ЕУФОР-а у БиХ
Сљедећи текстУ Болници „Србија“ много хоспитализоване дјеце због вируса и инфекција