Насловна Вијести Енергетска безбједност Европе немогућа без Москве

Енергетска безбједност Европе немогућа без Москве

195
0

Енергетска безбједност Европе није могућа без Русије, поручио је предсједавајући руске Државне думе Вјачеслав Володин на свом „Телеграм“ налогу.

Он је написао да европски лидери треба да укину санкције Русији и да покрену гасовод „Сјеверни ток два“, јер ће у супротном закомпликовати животе својих грађана.

„Европска енергетска безбједност без Русије није могућа. Дошао је тренутак истине за лидере европских земаља“, истакао је Володин.

Према његовим ријечима, европски лидери имају два начина да изађу из ситуације коју су сами створили.

„Први је да се укину противзаконите санкције које су уведене нашој земљи и да се покрене `Сјеверни ток два`, а други да се остави све како јесте, што ће довести до економских проблема и још више закомпликовати животе грађана“, нагласио је Володин.

Володин је подсјетио да су европске земље прошле године купиле 341 милијарду кубних метара гаса, од чега је 50 одсто из руског гасовода.

„Санкције нашој земљи довеле су до енергетске кризе у европским земљама које су их иницирале“, напоменуо је Володин.

Володин је навео да је предсједник Француске Емануел Макрон покушао да ријеши дилему недостатка гаса током посјете Алжиру, али да није успио у томе, јавио је ТАСС.

„Чак и у случају да се преусмјери сав извоз гаса из Африке, са Блиског истока и из чланица Заједнице независних држава, Европа неће моћи да надокнади 62,8 одсто количине гаса које је раније испоручивала Русија“, додао је Володин.

ИЗВОРсрна
Претходни текстРастуће цијене могле би да подстакну социјалне немире
Сљедећи текстОд успјеха „Отвореног Балкана“ зависе економија и мир у региону