Насловна Најновије За инфраструктурне пројекте 2.500.000 КМ

За инфраструктурне пројекте 2.500.000 КМ

150
0

Општина Трново ће у предстојећој грађевинској сезони наставити започете инфраструктурне пројекте и почети неколико нових, у шта улаже око 2.500.000 КМ, изјавио је начелник ове локалне заједнице Драгомир Гаговић.

Гаговић је Срни рекао да је најкрупнији пројекат наставак изградње водоводне мреже на Јахорини за шта је укупно издвојено 1.000.000 КМ.

„Изградњу водоводне мреже на нашој страни Јахорине почели смо прошле године улагањем око 300.000 КМ, које смо због почетка зимске туристичке сезоне били принуђени да обуставимо. Ове године издвојили смо 700.000 КМ. Ово је уједно и најкрупнији пројекат који ћемо у потпуности реализовати ове године“, нагласио је Гаговић.

Према његовим ријечима, ускоро ће почети и изградња водоводне мреже у селу Батићи у насељу Кијево, чији становници никада нису имали воду, за шта је издвојено 70.000 КМ.

„У плану је и нова подлога на игралишту Основне школе, нови кров на пошти, топлотна изолација, фасада и кров на згради Скупштине општине. Предвиђено је и асфалтирање пута према градском гробљу, као и неколико краћих улица, те градња канализационе мреже у Широкарима“, навео је Гаговић.

Гаговић је рекао да му је посебно драго што су обезбијеђене довољне количине воде за општине Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево повезивањем изворишта питке воде „Грапски млини“ код Кијева са градским водоводним системом.

„Одлуком одборника Скупштине општине Трново, вишкове воде грађанима ове двије општине смо уступили без накнаде и на то сам поносан. Услов је само био да Кијево има довољно воде, а сав вишак ће бесплатно ићи у доњи дио града. Најважније је то што више неће бити проблема са водоснабдијевањем током сушног периода“, истакао је Гаговић.

Гаговић је посебно истакао добру сарадњу са Градском управом Источно Сарајево, која је у протеклом периоду у Трнову са 150.000 КМ финансирала изградњу ватрогасног дома и набавку ватрогасног возила вриједног око 200.000 КМ. 

ИЗВОРсрна
Претходни текст„Јахорина економски форум“ од 26. до 28. априла
Сљедећи текстОбиљежено 27 година од ексхумације масовне гробнице у Мркоњић Граду