Насловна Најновије За 11 пројеката у неразвијеним општинама 195.700 КМ

За 11 пројеката у неразвијеним општинама 195.700 КМ

155
0

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић потписала је данас у Бањалуци уговоре о суфинансирању 11 пројеката са представницима 11 неразвијених и изразито неразвијених општина у укупној вртиједности од 195.700 КМ.

Ријеч је о општинама Језеро, Вишеград, Шипово, Рудо, Власеница, Љубиње, Берковићи, Петрово, Хан Пијесак, Нови Град и Ново Горажде, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Српске.

Јујићева је навела да ће овим средствима бити омогућена реализација пројеката који се односе и на јачање улоге мјесних заједница, рјешавање проблема у области комуналне инфраструктуре, подршку социјално и материјално угроженим лицима и младим особама у области пластеничке производње.

Она је навела да је ријеч и о пројектима који се тичу повећања енергетске ефикасности на објектима значајним за живот грађана у јединицама локалне самоуправе, те развоја сеоског предузетништва и пољопривреде.

У саопштењу је наведено да суфинансирање пројеката неразвијених и изразито неразвијених јединица локалне самоуправе има за циљ да се допуне властити извори финансирања пројеката у процесу одборених финансијских средстава код домаћих и међународних организација, домаћих и страних инвестиционих фондова који финансирају пројекте јединица локалне самоуправе.

ИЗВОРсрна
Претходни текстРукометаши Србије одиграли неријешено против Исланда
Сљедећи текстНовац за дочек Нове године преусмјерен у пронаталитетне мјере