Насловна Најновије Зеленски бијесан – ко је оставио рањенике у Авдејевки ?

Зеленски бијесан – ко је оставио рањенике у Авдејевки ?

247
0

Команда Оружаних снага Украјине истражује ко је одлучио да украјински рањеници у Авдејевки, буду остављени руским снагама.

Губитак Авдејевке разбјеснио је кабинет предсједника Украјине Владимира Зеленског и тренутно се прикупљају информације које ће довести до „организационих закључака“ – наводе украјински канали.

Генералштаб Оружаних снага Украјине и Служба безбједности Украјине, добили су задатак да проведу истрагу против 3. бригаде за специјалне операције Оружаних снага Украјине, која је напустила своје положаје код “коксаре“, као и против команданата јединица.

Украјинске јединице из Авдејевке, договориле су се са руском страном да оставе рањенике.

Кабинет Зеленског је, наводно љут и на главнокомандујућег Александра Сирског, који је обећао Зеленском да ће задржати Авдејевку.

Канал „Резидент“ преноси да је Зеленски наложио „оштри обрачун“ са командантима из Авдејевке, који су се договорили са Русима да се војска и рањеници безбједно предају.

Кабинет то сматра лошим сигналом, који лоше утиче на морал Оружаних снага Украјине и могао би постати општи тренд.

Раније је саопштено да су команданти Оружаних снага Украјине, оставили прве рањенике на територији утврђеног подручја „Зенит“.

Касније су се појавиле информације да су на неким положајима јединице Оружаних снага Украјине, које су се повлачиле, оставиле рањенике, након чега су отишле на фреквенцију руских трупа и то пријавиле.

Руске трупе су добиле положаје заједно са рањеницима.

ИЗВОРсрна, фото ТВ Фронт
Претходни текстЂајић: Тим љекара сутра путује у Хаг да прегледа генерала Младића
Сљедећи текстВећина народа Европе не подржава непријатељску политику европских бирократа