Насловна Најновије Већина народа Европе не подржава непријатељску политику европских бирократа

Већина народа Европе не подржава непријатељску политику европских бирократа

167
0

Премијер Бјелорусије Роман Головченко, рекао је током састанка са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, да сматра да, упркос отворено непријатељској политици европских бирократа, већина људи у Европи не подржава такав приступ.

„Европски естаблишмент је увео противзаконите санкције нашој земљи, које се односе и на област медицине. Такође, знамо да захваљујући вашем чврстом ставу БиХ није увела санкције Бјелорусији. Ми то заиста цијенимо“, рекао је Головченко.

Али, нагласио је Головченко, бриселски званичници, заузимајући дволичан став, де јуре не ограничавају ове испоруке, али су де факто значајно отежали снабдијевање Бјелорусије медицинском опремом и лијековима, јавља бјелоруска новинска агенција Белта.

„То је `демократска брига` за људе. Међутим, ми смо се снашли, изградили смо наше нове канале набавке, те направили значајан искорак у сопственој производњи медицинских средстава и лијекова“, рекао је Головченко.

Он је истакао да је увјерен да ће се ситуација са отворено непријатељском политиком европских бирократа, прије или касније вратити у нормалу.

„Другачије не може бити на европском континенту. Ми имамо довољно пријатеља у Европи са којима нам је пријатно да радимо, укључујући вас. И, по нашем обичају, доброту враћамо добротом. Ако можемо да помогнемо, свакако ћемо помоћи“, напоменуо је премијер Бјелорусије у разговору са Додиком.

Он је рекао да је, захваљујући Додиковој одлучности, организована блиска и планска сарадња у области најсавременијих видова медицинске заштите, а посебно трансплантације за грађане Републике Српске.

„Ову област ћемо у потпуности развијати“, рекао је Головченко.

Головченко је подјсетио да су чланови делегације Републике Српске посјетили бјелоруске институције, предузећа, организације, те Академију наука, те истакао да гаји озбиљне наде у интензивирање сарадње у овим областима.

„Сматрам да је потребно активније искористити потенцијал привредних и индустријских комора и одржати што више билатералних догађаја. Предлажем формирање и слање делегација из ваше републике на наше главне сајамске догађаје који ће се одржати ове године, као што су међународни сајам `Белагро` у јуну посвећен агроиндустријском комплексу, те Бјелоруски индустријски и инвестициони форум у септембру. Спремни смо да саслушамо и ваше приступе и вашу визију за изградњу нашег будућег рада“, рекао је премијер Бјелорусије.

ИЗВОР Срна, фото платформа X
Претходни текстЗеленски бијесан – ко је оставио рањенике у Авдејевки ?
Сљедећи текстИдуће седмице договор о јефтинијем хљебу