Насловна Најновије Идуће седмице договор о јефтинијем хљебу

Идуће седмице договор о јефтинијем хљебу

176
0

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић, најавио је да би почетком наредне седмице, у договору са представницима пекарске индустрије и Привредне коморе Српске, могло бити пронађено рјешење за дефинисање ниже цијене хљеба од брашна тип 500 и његове грамаже.

„Наредног понедјељка одржаћемо опет састанак на којем ћемо наћи заједничко рјешење. У припреми је уредба о цијени основног хљеба тип 500 и заједнички ћемо тражити начин и калкулацију како бисмо дефинисали цијену и грамажу“, рекао је Шулић новинарима у Бањалуци након састанка са представницима Привредне коморе и произвођача пекарских производа Српске.

Он је истакао да је циљ да грађанима буде обезбијеђен јефтинији хљеб јер је то основна животна намирница.

Шулић је навео да је на састанку вођена конструктивна расправа и да је договор близу.

„Оно што су нам дали као приједлог, а на чему и ја инсистирам, јесте да се у што краћем року направи социјална карта како би се знао обухват грађана“, рекао је Шулић, додајући да ће одређивање обухвата бити једна од тема наредног састанка.

Он је навео да је у Републици Српској четрдесетак референтних производа у 80 до 90 одсто случајева јефтиније него у Федерацији БиХ и Србији, те много јефтиније него у Хрватској и Аустрији.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВећина народа Европе не подржава непријатељску политику европских бирократа
Сљедећи текстМоже ли раст минималца бити оправдање за поскупљење хљеба