Насловна Најновије Иконић: Јахорина блиста, а разни садржаји и на „Паљанској зими“

Иконић: Јахорина блиста, а разни садржаји и на „Паљанској зими“

238
0
Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић изјавио је да посјетиоце ове године, не само на Јахорини, већ и на подручју цијелог града очекује мноштво различитих садржаја током предстојећих празника.
 

Иконић је истакао да Јахорина блиста у пуном сјају и да су хотелски капацитети попуњени 9О одсто, подсјећајући да је зимска сезона званично почела у петак, 8. децембра, концертом легендарног пјевача Здравка Чолића.

– Скијашима ће ове године на располагању бити и три нове стазе, а ту је и све популарнији сноубоард парк, као и санкалиште, које не привлачи само најмлађе посјетиоце, већ и оне мало старије, који се још нису усудили да стану на скије – рекао је Иконић, а преноси Срна.

НА ПАЛАМА ОБЕЋАВАЈУ ПРАВУ ЗИМСКУ ИДИЛУ

На Палама је почело празнично украшавање Студентског трга гдје ће бити одржана већина догађаја у оквиру манифестације „Паљанска зима“, која почиње у сриједу, 20. децембра, а која је и до сада привлачила велики број посјетилаца.

– Имаћемо додјелу пакетића, трку Дједа Мразева и хуманитарни базар, наступе дјечијих, хорских, плесних и умјетничких група, прославу дјечије Нове године, игре без граница, садржаје који се тичу традиције и његовања културе сјећања и још много догађаја – истакао је Иконић.

Он је напоменуо да су ове године одлучили да уложе додатне напоре и Пале претворе у праву зимску идилу у којој ће све бити у духу новогодишњих и божићних празника.

Иконић је истакао да су у плану бројни концерти, попут оног у част јубилеја – 70 година постојања Културно-умјетничког друштва „Младост“ са Пала, концерта „Камерног хора“, концерта Драгане Мирковић у дворани „Пеки“, те Данице Црногорчевић на Студентском тргу на Палама поводом прославе православне Нове године.

Он је навео да ће различити догађаји у оквиру манифестације бити везани за Бадње вече, Дан Републике, као и да ће први пут бити одржано богојављенско пливање за Часни крст у Николићима, на ријечи Прачи.

– Све радимо с циљем обогаћивања зимске туристичке сезоне у граду Источно Сарајево и привлачења што већег броја туриста и посјетилаца – рекао је Иконић.

ЗА 2024. У ПЛАНУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ У ЧАСТ 40 ГОДИНА ОД ЗИМСКИХ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА

Према ријечима Иконића, почетком наредне године обиљежава се 40 година од одржавања Зимских олимпијских игара, када су велики допринос дали Јахорина и Требевић.

– И на том пољу градска Туристичка организација планира различите манифестације, како би симболично истакли олимпијски дух на овим олимпијским планинама – најавио је Иконић.

 
ИЗВОРсрна
Претходни текстДоктор Елез у суботу и недјељу у Болници „Србија“
Сљедећи текстВишковић: Влада не дозвољава да најнижа плата радника буде 750 КМ