Насловна Најновије Ирина прва беба рођена у Српској и Бањалуци (ФОТО)

Ирина прва беба рођена у Српској и Бањалуци (ФОТО)

1474
0
Генерални директор УКЦ Републике Српске Владо Ђајић у име предсједника Српске Милорада Додика, даривао је златником прву бебу рођену у Републици Српској.
 
Ове године прворођена беба у Српској је дјевојчица Ирина из Бањалуке, која је на свијет дошла одмах након поноћи. Дјевојчица је тешка три килограма и 550 грама и дуга 54 центиметра. Бебу је родила тридесетогодишња Петра Ландека.

Петра Ландека

Ђајић је честитао родитељима, а свим бебама рођеним у новогодишњој ноћи пожелио да безбрижно живе у стабилној, напредној и безбједној Српској.

– Честитам грађанима новогодишње и предстојеће празнике, са жељом да се окупе око наше Републике Српске, њених институција и предсједника Републике Милорада Додика – рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци након уручивања златника.

Генерални директор УКЦ-а даривао прву бебу рођену у Републици Српској

Генерални директор УКЦ-а даривао прву бебу рођену у Републици Српској

Бебу је златником даривао и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Градоначелник Бањалуке даривао прву бебу рођену у Републици Српској

Градоначелник Бањалуке даривао прву бебу рођену у Републици Српској

– Једна лијепа традиција која већ деценијама постоји, а то је даривања оних беба које су прве рођене у новој години. Заиста, то је дар за сваког градоначелника. Оно што је овдје лијепо јесте да је мајка из Бањелуке. Тачније, биле су двије бебе, једна је рођена тридесетак секунди иза поноћи, а друга након тога одмах, те смо због тога даривали обје бебе- рекао је градоначелник.

Доктор на Клиници за акушерство Миле Бокан, рекао је да је порођај прве бебе у Српској у Новој години, протекао без проблема, те додао да је у Бањалуци у новогодишњој ноћи било 13 порода.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстЈедна близнакиња рођена у старој, друга у новој години
Сљедећи текстСутра умјерено облачно, послије подне и увече киша