Насловна Најновије Какву Србију ћемо видјети вечерас у утакмици која живот значи?

Какву Србију ћемо видјети вечерас у утакмици која живот значи?

147
0

Фудбалска репрезентација Србије вечерас од 20.45 против Мађарске у Будимпешти игра „утакмицу која живот значи“, барем је тако на јучерашњој конференцији за медије најавио селектор Драган Стојковић.

У квалификационој групи Г, двије селекције имају по 10 освојених бодова, Црна Гора 8, с тим да је Мађарска у најбољој позицији, јер има има одигран меч мање. Србији је дуел са Црном Гором за три дана у Београду вјероватно важнији у смислу крајњег испуњења циља, а то је одлазак на ЕУРО први пут послије 24 године.

Међутим, против Мађарске, којој није било страно последњих година да на кољена баци једну Енглеску у гостима са 4:0 или Њемачку (у коликој год она кризи била), потребно је показати да нису предалеко од Србије.

Иако је српским љубитељима фудбала можда тешко то да прихвате, позивајући се на 1:7 у Будимпешти из „не тако давне“ 1997. године, Мађарска је тренутно вјероватно за педаљ испред Србије.

Показала је то, ако ни због чега другог, онда јер је побиједила два пута у Београду у последње три године.

„Орлови“ су оптимистично најавили реванш Мађарима за пораз од 1:2 у Београду прије нешто више од мјесец дана.

Наравно, мора се ићи на побједу, која чак не би до краја гарантовала сигуран пласман на Европско првенство, али би свакако ставила „шампањац на хлађење“.
Данима већ Пикси најављује промјене у репрезентацији Србије, у игри и приступу.
Оне ће се можда и десити, али формацијски не би требало да било шта буде другачије вечерас против Мађарске.

Foto: StarSport/Srđan Stevanović

Стојковић је заиста појединим изјавама, између редова, унио црв сумње и најавио промјену система. Међутим, тај његов дриблинг неће успјети, јер то у Будимпешти неће бити могуће, пошто ће због повреде изостати Милош Вељковић. То ће, поново, донијети враћање на стара подешавања у последњој линији.

Испред Вање Милинковић-Савића биће тројка која је била најчешће на терену у овим квалификацијама: Немања Гудељ као централни штопер, а Никола Миленковић и Страхиња Павловић као бочни.

По страни ће дејствовати Филип Костић и Андрија Живковић, а за средину терена биће задужени Немања Максимовић и повратник међу „орлове“ Саша Лукић.
Селектор Мађарске је наговијестио да би Сергеј Милинковић-Савић, могао да игра иза најистуренијег нападача, што ће и бити случај.

У Ал Хилалу распуцани СМС и Душан Тадић, биће задужени за креацију правих прилика за Александа Митровића.

На крају, али не и најмање важно, најављена је изузетна подршка Мађарима ове вечери, као и кореографија која ће, према најавама, бити спектакуларна.

Можда више него икада фалиће Душан Влаховић, јер је ово утакмица која је просто „нацртана“ за њега. Он је тај кога вјероватно највише инспиришу овакви амбијенти, какав ће на „Пушкаш арени“ приредити 65.000 Мађара.

Њега нема, али радују ријечи капитена Душана Тадића, који је баш то истакао – да су многа врућа гостовања извлачила оно најбоље из српских репрезентативаца.
Зато би врло важно морало да буде да сви до једног у тиму „орлова“ размишљају као капитен. Јер, кога не „ложи“ да „покида“ за своју земљу у таквом амбијенту – зашто уопште игра фудбал?

Србија и Мађарска су се до сада састале укупно 33 пута. Србија је остварила 12 побједа, док је Мађарска побиједила 14 пута. Преосталих седам утакмица завршено је неријешеним резултатом.

 

ИЗВОРБ92, фото Андрија Соковић и Срђан Стевановић/Starsport
Претходни текстСвечано отворен ауто-пут Рума – Шабац
Сљедећи текстСутра нагла промјена времена