Насловна Најновије Свечано отворен ауто-пут Рума – Шабац

Свечано отворен ауто-пут Рума – Шабац

185
0

Ауто-пут Рума-Шабац, који спаја Срем и Мачву и најкраћа је саобраћајна веза Новог Сада и Београда са овим дијелом западне Србије и Републиком Српском, свечано је данас отворен у присуству државног руководства Србије.

Предсједник Србије Александар Вучић, поручио је на отварању на новом мосту преко Саве у Шапцу, да су ово велике ствари које мијењају лице Србије, истичући да нова саобраћајница значи сигурност у инвестирању и нове инвестиције у Шапцу.

„Ово је нешто што ће довести инвеститоре у Лозницу, али и у Мали Зворник, Љубовију и цело Подриње, те помоћи великом делу источне БиХ и Републике Српске“, рекао је Вучић.

Он је поручио да су резултати рада највећа казна непријатељима Србије и истакао да Србија мора да иде напријед, за шта је предуслов јединство о свим питањима.

Вучић је рекао да ће кориштење ауто-пута Рума-Шабац, бити бесплатно до Нове године, а потом ће коштати 100 динара /85 евроценти/.

Извршни директор азербејџанске компаније „Азвирт“ Камил Алијев, истакао је да је ова саобраћајница заједнички грађевински подухват српских и азербејџанских градитеља, који је завршен прије времена, те поручио да му је част што доприноси развоју мреже ауто-путева Србије.

Отварању су присуствовали премијер Србије Ана Брнабић и министри у Влади.

Ову дионицу чини ауто-пут дуг 22 километра, укључујући и петљу, као и нови мост на Сави код Шапца дуг 1.300 метара.

Када сљедеће године буде завршена и брза саобраћајница од Шапца до Лознице, дуга 53,88 километара, као и крак Слепчевић – Бадовинци, из Београда ће се до Лознице стизати за сат и 15 минута.

На брзу саобраћајницу Рума-Шабац-Лозница, која у цјелини треба да буде завршена до краја 2024. године, надовезаће се Фрушкогорски коридор који повезује Нови Сад и Руму.

ИЗВОРсрна, фото Танјуг
Претходни текстУхапшен држављанин Србије који је копао “тунел“ у Подгорици
Сљедећи текстКакву Србију ћемо видјети вечерас у утакмици која живот значи?