Насловна Најновије Кампања АМС Републике Српске – најчешће неправилности кварови на свјетлосној сигнализацији

Кампања АМС Републике Српске – најчешће неправилности кварови на свјетлосној сигнализацији

165
0

Недостаци на свјетлосно-сигналним уређајима, лош квалитет кочионе и расхладне течности, најчешће су неправилности уочене током акција бесплатне контроле техничке исправности возила и њихове припремљености за зиму које у оквиру превентивне кампање спроводи Ауто-мото савез /АМС/ Републике Српске.

Предраг Ликокур из АМС-а изјавио је Срни, да је већа дисциплинованост возача када је ријеч о употреби одговарајућих пнеуматика.

„Гума са ознаком `М плус С` искључиво је зимска, доста је мекша и на високој температури мијења структуру, али је упркос томе одређени број возача користи и љети“, навео је Ликокур и поручио да је безбједно само технички исправно возило.

Он је навео да ће техничка исправноста возила и њихове припремљености за зиму у оквиру превентивне кампање „Безбједна вожња у зимским условима 2023“, данас бити бесплатно контролисана до 11.00 часова у објекту Ауто-мото друштва у Добоју, а у Ауто-мото друштву Теслић од 13.00 до 15.00 часова.

„Прегледа се и дубина газећег слоја пнеуматика и врста пнеуматика, амортизери, свјетлосно-сигнални уређаји, кочиона течност, расхладна течност, пуњење акумулатора“, додао је Ликокур.

Према његовим ријечима, током прегледа указује се возачима на законске услове за безбједно учешће у саобраћају у зимским условима и уколико се током провјере техничке исправности возила уоче неисправности апелује се да возачи то отклоне, или се интервенише на лицу мјеста.

Бесплатну контролу техничке исправности возила и њихове припремљености за зиму врши стручни тим АМС-а и „Оптима групе“.

Ријеч је о кампањи чији је циљ повећање техничке исправности возила која саобраћају на путевима Републике Српске и њихово безбједно учешће у зимским условима, с обзиром на то да је од 1. новембра зимска опрема законски обавезна.

Кампања „Безбједна вожња у зимским условима 2023“, трајаће до краја новембра и реализује се уз помоћ Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Министарства саобраћаја и веза, „Оптима групе“ и „Аутопутева Републике Српске“, као и локалних заједница.

ИЗВОРСрна
Претходни текстСоколац: Сутра обиљежавање Дана примирја у “великом“ рату
Сљедећи текстЈЗУ Болница “Србија“: Одржан симпозијум доктора медицине о савременом лијечењу