Насловна Најновије Кајганић поручио да истраге на „Скај“ предметима иду до краја

Кајганић поручио да истраге на „Скај“ предметима иду до краја

181
0

Нема недодирљивих за Тужилаштво БиХ, истраге у „Скај“ предметима иду до краја и ту нема повлачења, изјавио је главни тужилац БиХ Миланко Кајганић и најавио да ће ускоро бити подигнуте и оптужнице за високу корупцију.

Кајганић тврди да ће многе истраге у вези са „Скај“ апликацијом ускоро резултирати подизањем оптужница и то већ у јануару и фебруару, а као важно је истакао то да се истраге и даље спроводе и да нема заустављања.

– Нема ручне. Сви који су били повезани са „Скајем“ биће истражени. Наравно да нема недодирљивих, јер идемо до краја. Проблем је што су многи полицијски службеници умијешани и повезани с овим криминалним групама, а које су повезане са „Скај“ апликацијом – рекао је Кајганић за Дневни аваз.

Он је подсјетио да је ухапшено 14 припадника полиције, од највише рангираних до полицајца.

– Чак људи из безбједносног сектора, који треба да се боре с криминалом, били су умијешани. Поручујем да ми настављамо даље и да нема стајања – истакао је Кајганић.

Кајганић је рекао да је и те како задовољан радом Тужилаштва БиХ о чему свједоче бројне активности тужилаца и запослених у претходном периоду.

– Задовољан сам јер је у великом броју предмета ратних злочина подигнута оптужница против већег броја лица, а што се тиче организованог криминала скори сваки дан радимо и хапсимо лица повезана с организованим криминалним групама – рекао је Кајганић.

Главни тужилац БиХ је нагласио да је веома важно да је заједно са припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске расвијетљено убиство начелника Сектора криминалистичке полиције Приједор Раденка Башића и да су подигнуте оптужнице.

– Ово је први пут, у том предмету да смо идентификовали и извршиоце и помагаче и наручиоце овако тешког кривичног дјела – рекао је Кајганић.

Он је истакао да ће ускоро бити подигнуте три оптужнице у предметима високе корупције, док је прошле године била подигнута само једна.

– У вези с предметима високе корупције недавно смо имали хапшење државног министара и припадника Управе за индиректно опорезивање БиХ који су осумњичени за корупцију. Важно је да истрагу заштитимо и да нам не цуре информације – рекао је Кајганић.

Он је додао да је важно да и Суд БиХ прати активности Тужилаштва БиХ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстХладније и претежно суво
Сљедећи текстЦИК: Жријебање за пријевремене изборе