Насловна Најновије Коловози мокри и клизави, али без застоја и ограничења

Коловози мокри и клизави, али без застоја и ограничења

118
0

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по мокрим и клизавим коловозима, без застоја и посебних ограничења, а понегдје у котлинама и у вишим предјелима магла и ниска облачност мјестимично смањују видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Учестали су одрони на свим дионицама у усјецима и поред камених косина, а дежурне екипе служби за одржавање путева су на терену и врше уклањања гдје је то потребно.

Возачима се савјетује опрезна и спорија вожња с обзиром да се нас данас, према најавама метереолога очекују сњежне падавине, и обавезну употребу зимске опреме.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња. У току су радови на путном правцу Градишка-Нова Топола-Клашнице.

Саобраћај је због одрона потпуно обустављен на регионалном путу дионица Водице-Горњи Подградци.

Измјене у одвијању саобраћаја због клизишта су на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, као и регионалном путу Стари Угљевик-Главичице.

Због радова и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у Костајници код Добоја долази до повремене обуставе саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича.

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ због санације пружног прелаза на магистралном путу Живинице-Шићки Брод у мјесту Љубаче, саобраћај се одвија обилазницом у непосредној близини.

У току су радови на магистралним путевима Груде-Витина, Чевљановићи-Нишићи и Кључ-Сански Мост, а на мјестима извођења радова саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

На магистралном путу Ливно-Шуица чести су изласци коња на коловоз, па се возачима савјетује посебан опрез.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања у путничком саобраћају, али се у току дана очекују нешто дужа чекања на улазу у БиХ.

ИЗВОРСрна, АМС Републике Српске, фото илустрација
Претходни текстПливање за Часни крст у великом броју општина и градова Српске
Сљедећи текстЦвијановић се сусрела са Дачићем у Уганди