Насловна Вијести Република Српска Коловози суви, понегдје магла и одрони

Коловози суви, понегдје магла и одрони

183
0

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се јутрос одвија по претежно сувим коловозима, магла мјестимично смањује видљивост, а учестали су ситнији одрони земље или камења, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због радова измијењен је режим саобраћаја на путевима Крупац-Богатић, Коњевић Поље-Милићи, Стари Мајдан-Бањалука, Бакрачуша-Невесиње један, Приједор три-Стара Ријека, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан, Тедин Хан-Теслић, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово.

У тунелу „Чељиговићи“ на дионици магистралног пута Лапишница-Љубогошта измијењен је режим саобраћаја, као и у тунелу „Стамболчић“ на магистралном путу Пале-Подграб.

На дионици магистралног пута Приједор-Козарац, саобраћајни режим ће бити измијењен ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

На дионици магистралног пута Руданка–Добој један измијењен је режим саобраћаја ради искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору „Пет-це“ од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због деминирања долазиће до получасовних обустава саобраћаја на магистралном путу Шамац 1-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина, на путу Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци код Дервенте и на путу Брод-Горњи Клакар у мјесту Полој и Лијешће.

Због опасности од појаве клизишта на путу Стари Угљевик-Главичице, забрањен је саобраћај за сва возила, па се путничка преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком, на путу Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на путу Бистрица-Подграб, на путу Укрина-Горња Вијака, док на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, због бројних одрона и опасности од клизишта, путничка возила саобраћају отежано, а за теретна возила саобраћај је обустављен.

Вангабаритни терет превози се путевима Станић Ријека-Дервента-Гранични прелаз Брод и Станић Ријека-Гранични прелаз Брод, а возачи треба да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путу Бродар-Рудо забрањен је саобраћај за сва теретна возила и аутобусе, док је за путничка возила ограничена брзина кретања на 20 километара на час.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, а на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Федерацији БиХ од 10.00 до 11.00, од 13.00 до 14.00 и од 16.00 до 17.00 часова због извођења неопходних радова биће обустављен саобраћај на магистралном путу Бихаћ-Босански Петровац /дионица Рипач-Дубовско/ и преусмјерен на алтернативни правац Бихаћ-Босанска Крупа-Крњеуша-Босански Петровац.

У току су радови на вијадуктима Клопче и Клопачке стијене на дионици ауто-пута Зеница југ-Зеница сјевер.

Због извођења радова на изградњи обилазнице Доњи Вакуф саобраћај је обустављен на раскрсници магистралних путева у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

Због радова на изградњи кружног тока у близини мјеста Брадина на магистралном путу Тарчин-Коњиц, у ноћним часовима саобраћај се одвија наизмјенично једном траком, уз регулацију семафорима, а током дана саобраћај се одвија двосмјерно без застоја.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћај се одвија и на путним правцима Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/ и Доњи Вакуф-Травник /Комар/.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСавез синдиката Републике Српске обиљежава 30 година рада
Сљедећи текстКошаркаши Србије вечерас против Грчке