Насловна Вијести Источно Сарајево Комеморативни скуп поводом смрти докторке Бранке Пекић Семиз

Комеморативни скуп поводом смрти докторке Бранке Пекић Семиз

1150
0

У Kултурном центру у Источном Новом Сарајеву данас је одржана комеморација поводом смрти начелника Одјељења гинекологије и акушерства у Болници „Србија“ Бранке Пекић Семиз, у присуству породице, бројних пријатеља и колега, као и градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића.

Ћосић је истакао да је доктор Бранка Пекић Семиз била врхунски стручњак и да је сваки сусрет са њом био посебан

Он је нагласио да смрт не може побиједити живот који је доносио и доприносио стварању многих других живота, те да докторка Бранка наставља да живи у срцима више од двије и по хиљаде дјеце, којима је помогла да дођу на овај свијет.

Предсједник Управног одбора Болнице „Србија“ Славко Ждрале, рекао је да је примаријус доктор Бранка Пекић Семиз, оставила велики траг у српском народу са примаријусом доктором Владимиром Мехмедбашићем, када је у подрумским просторијама под гранатама порађала многобројне жене.

Бранка Пекић Семиз преминула је јуче. Рођена је 8. априла 1962. године у Сарајеву. Основну школу и гимназију завршила је на Илиџи. Дипломирала је 1986. године на Медицинском факултету у Сарајеву, а специјалистички испит положила је 1997. године у Kлиничком центру Србије у Београду, док је супспецијалистички испит из перинатологије положила 2004. године у KЦУ у Сарајеву.

Титула примаријуса додијељена јој је 7. априла ове године.

Активно је учествовала у раду Предсједништва Удружења гинеколога-опстетричара Републике Српске, те Скупштине Друштва доктора Републике Српске.

Објавила је више радова које је презентовала на бројним стручним скуповима. У Болници „Србија“ била је запослена од 1996. године.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПале: Почела реконструкција и модернизација централне градске саобраћајнице
Сљедећи текстИзручен Саво Маринковић осумњичен за убиство сарајевских полицајаца