Насловна Вијести Република Српска Изручен Саво Маринковић осумњичен за убиство сарајевских полицајаца

Изручен Саво Маринковић осумњичен за убиство сарајевских полицајаца

547
0

Саво Маринковић, осумњичен за убиство сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића 2018. године на Алипашином Пољу у Сарајеву, изручен је данас на сарајевском аеродрому службеницима Судске полиције Федерације БиХ /ФБиХ/, потврђено је Срни у полицијским агенцијама.

У Граничној полицији БиХ Срни је речено да је мушкарац чији су иницијали М.С. стигао данас на аеродром Сарајево у 12.55 часова, након чега је предат службеницима Судске полиције ФБиХ.

Припадници Граничне полиције БиХ јуче су на аеродрому у Франкфурту извршили преузимање особе чији су иницијали М.С. с циљем реализације екстрадиције чартер летом.

За М.С. је расписана међународна потјерница ради хапшења и екстрадиције у БиХ, с циљем кривичног гоњења због кривичних дјела убиство и тешка крађа.

На међународном аеродрому у Сарајеву данас је био велики број полицијских службеника, који су осигуравали ово подручје током изручења. Маринковић је у Њемачкој био на издржавању казне због других кривичних дјела.

Министарство правде и Интерпол БиХ, обавијештени су о изручењу и окончању екстрадиције.

Он је премјештен у Kазнено-поправни завод у Сарајеву, с обзиром на то да му је, према потјерници, већ одређен једномјесечни притвор, након чега ће бити испитан у Тужилаштву Kантона Сарајево.

ИЗВОРсрна, фото Fokus.ba
Претходни текстКомеморативни скуп поводом смрти докторке Бранке Пекић Семиз
Сљедећи текстСоколац: Помен романијским устаницима против фашизма