Насловна Најновије Комисија дала зелено свјетло за именовање Амиџића

Комисија дала зелено свјетло за именовање Амиџића

231
0

Комисија за припрему избора Савјета министара је дала зелено свјетло за именовање Срђана Амиџића на мјесто министра финансија и трезора.

Комисија је дала и препоруку за потврђивање министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташе Кошарца на мјесто замјеника предсједавајуће Савјета министара Борјане Кришто.

Кандидат за министра финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић одговарајући на питање члана Комисије Сабине Чудић, истакао је да ће му један од приоритета у раду на почетку мандата, уколико буде изабран, бити везан за административне таксе.

Он је навео и да ће се борити да се структура потрошње помјери ка инвестицијама, те да се смањи јавна потрошња, уколико то буде могуће.

Уставноправна комисија Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ усвојила је данас Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о ВСТС-у, са два амандана чији су предлагачи Албин Муслић и Предраг Којовић.

Измјене и допуне Закона, између осталог, уређују питања у вези са сукобом интереса чланова ВСТС-а и уводе обавезу судија и тужилаца да пријаве имовину и интересе, као једну од мјера у борби против корупције у правосуђу.

Истовремено се одредбама овог закона појачава дисиплинска одговорност судија, тужилаца, као и чланова ВСТС-а за почињене дисциплинске прекршаје.

ПД ПС БиХ данас би требало да донесу одлуку о приједлозима закона о измјенама и допунама Закона о Високом судском и тужилачком савјету и Закона о омбудсману за људска права БиХ, који су битни за европске интеграције.

Савјет министара једногласно је утврдио 11. маја приједлоге Закона о ВСТС-у, којима се наглашавају принципи интегритета носилаца правосудних функција, транспарентност рада, двостепеност при одлучивању и одговорност носилаца правосудних функција, укључујући подједнако судије, тужиоце и чланове ВСТС-а.

Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто упутила је јуче у парламентарну процедуру и приједлог за именовање Срђана Амиџића за министра финансија и трезора.

Именовање би требало да буде потврђено на данашњој сједници.

ИЗВОРртрс
Претходни текстЗемљотрес у Турској
Сљедећи текстПолиција ће обезбјеђивати све школе у Србији од 1. септембра