Насловна Најновије Полиција ће обезбјеђивати све школе у Србији од 1. септембра

Полиција ће обезбјеђивати све школе у Србији од 1. септембра

177
0

Полиција ће обезбјеђивати све школе у Србији од 1. септембра, а полицијски службеници ће бити присутни прије, за вријеме трајања наставе и након окончања часова у обје смјене, саопштило је Министарство просвјете Србије.

Осим у школским двориштима, полицијске патроле биће појачане у близини школа, а контролисаће и регулисаће и безбједност саобраћаја, саопштено је након радног састанка који су данас одржали представници Министарства просвјете и Министарства унутрашњих послова Србије.

Како се наводи, начелници полицијских и школских управа, као и директори школа и начелници полицијских станица интензивно раде на анализи стања безбједности како би сагледали ситуацију и предузели заједничке мјере да би се безбједност ученика и запослених подигла на највиши могући ниво.

На састанку је било ријечи и о пројекту „Заједно и безбједно кроз дјетињство“ који ће у основним школама у предстојећој школској години заједно реализовати Министарство просвјете и Министарство унутрашњих послова Србије.

Циљ пројекта је подизање свијести ученика о посљедицама насилног понашања у стварном и виртуелном окружењу, препознавању различитих видова насиља и дискриминације, усвајању стратегија за помоћ другима у невољи и вјештина ненасилног рјешавања конфликата, развијању саосјећања и информисање о начинима помоћи, подршке и заштите, као и усвајању знања и вјештина о безбједном учешћу у саобраћају и понашању у ванредним ситуацијама.

Представници Министарства просвјете захвалили су Министарству унутрашњих послова на сарадњи и подршци у обезбјеђивању безбједности ученика и запослених у школама.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстКомисија дала зелено свјетло за именовање Амиџића
Сљедећи текстНове медаље за рогатичке атлетичаре