Насловна Најновије Кошарац: Дан Републике Српске светиња у коју се не дира

Кошарац: Дан Републике Српске светиња у коју се не дира

162
0

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац истакао је да је 9. јануар светиња у коју се не дира и да ће се Дан Републике Српске славити достојанствено и у заједништву, као и до сада.

– Из рубрике „Овоседмичне глупости Кристијана Шмита“ издвајамо изјаву о обиљежавању Дана Републике Српске, најаву о наметању измјена Изборног закона БиХ и тврдњу како му се неки грађани Српске извињавају, како га заустављају и желе селфи са њим???!!! Његово стање, заиста, заслужује дијагнозу и адекватан медицински третман – написао је Кошарац на Инстаграму.

Он је упитао са којим правом „један странац, узурпатор и мрзитељ српског народа уопште спомиње, а камоли оспорава, Дан Републике Српске“.

– Он би да нас хапси зато што славимо 9. јануар, један од најзначајнијих датума у српској историји?! Реторички питам – има ли тај човјек двије чисте у глави?! Девети јануар је рођендан наше отаџбине Републике Српске. Наша светиња у коју се не дира! Славићемо Дан Републике Српске достојанствено и у заједништву, као и до сада. Наша љубав, патриотизам и саборност чувају Републику Српску – нагласио је Кошарац.

Он је навео да су узалудни насртаји „опскурних ликова, попут овог несрећника Шмита и читаве плејаде карикатура са запада“.

– То је та братија по мешетарењу и кршењу свих норми међународног права! – додао је Кошарац.

Према његовим ријечима, у свом неопротекторатском односу према БиХ, узурпатор би и да намеће измјене Изборног закона, а најгоре од свега је што за такво сулудо дјеловање добија аплауз дијела политичке структуре из ФБиХ.

Кошарац је навео да људи који се куну у суверенитет БиХ аплаудирају обесмишљавању домаћих институција и демократије.

– Господо, освијестите се! То што Шмит ради је успостављање колоније, коју не желе ни Срби, ни Хрвати, ни Бошњаци. Тај сценарио нећете гледати у Републици Српској! Српска има одговор. Позивам вас да се вратите у дејтонске оквире, договор два ентитета и три конститутивна народа – истакао је Кошарац.

Он је поручио да измјене изборног законодавства искључиво могу бити резултат унутрашњег договора, „никако наметнута воља индивидуе, која између осталог, нема бирачко право у БиХ, нити легитимитет високог представника“.

– А што се тиче селфија са грађанима Српске, њихових извињења Шмиту, то је из рубрике „Није се десило“. То је Шмитова лаж, која је и смијешна и тужна. Зар му није остало ни зрно достојанства? У овом случају за Шмита заиста важи она да је боље ћутати и бити сматран глупим, него проговорити и отклонити сваку сумњу – нагласио је Кошарац.

ИЗВОРртрс
Претходни текстМојсиловић: „Слога“ чува српску културу у Сарајеву
Сљедећи текстТрагедија у Словенији – у налету путничког воза погинули радници из Теслића