Насловна Најновије Кошарац: Крајње вријеме да политичко Сарајево престане са лажима о рату

Кошарац: Крајње вријеме да политичко Сарајево престане са лажима о рату

141
0
Надам се да ће сутрашњи скуп поводом обиљежавања 31 године од свирепог убиства припадника ЈНА у Добровољачкој улици протећи мирно и без инцидената и да Сарајево неће провоцирати, јер се жели на достојанствен начин одати почаст невино страдалим жртвама, истакао је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац.
 

– Иако бошњачке политичке структуре више од три деценије не одустају од лажи и фалсификовања ратних догађаја у БиХ, истина је само једна – злочин над невиним војницима у Добровољачкој улици био је злочин против мира!

Нажалост, и данас смо свједоци да постоје сљедбеници Алијине политике жртвовања мира зарад пустих снова о унитаризму. То је озбиљан проблем за будуће политике. Лажним наративима о Добровољачкој улици заваравају само себе, стварајући квази-историју коју нико не разумије – објавио је Кошарац на свом Инстаграм профилу.

Он је нагласио да је крајње вријеме да престану са фалсификатима и лажима о рату у БиХ.

Министар Кошарац присуствоваће сутра у Источном Сарајеву и Сарајеву обиљежавању годишњице од овог свирепог злочина над припадницима ЈНА.

 
 
ИЗВОРртрс
Претходни текстБрнабићева позвала на придруживање „Отвореном Балкану“
Сљедећи текстДуге колоне возила чекају на излазак из БиХ према Хрватској