Насловна Најновије Кошарац: Предложио сам да Њемачка повуче Шмита из БиХ

Кошарац: Предложио сам да Њемачка повуче Шмита из БиХ

222
0

Кристијан Шмит нема легитимитет високог представника у БиХ и користим сваку прилику да укажем на ту чињеницу, како сам то учинио и данас на Јахорини на маргинама 17. годишњег састанка министара надлежних за пољопривреду у југоисточној Европи, рекао је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац.

– Наиме, на маргинама овог скупа састао сам се са Силвијом Бендер, секретаром Федералног министарства за храну и пољопривреду Њемачке, на чијем челу је некада био Шмит. Јасно сам истакао да лажни високи представник Шмит прави озбиљне проблеме и нарушава односе у БиХ – изјавио је Кошарац.

Истакао је да је информисао саговорницу да Њемачка није објективно и тачно обавијештена о стању у БиХ.

– Као представник Републике Српске на заједничком нивоу, гдје проводим политику засновану на ставовима институција Српске, истакао сам да је наша политика мир, стабилност, политички дијалог, те потпуна имплементација Дејтонског споразума, као и договор два ентитета и три конститутивна народа – навео је Кошарац на Инстаграму.

Навео је да Република Српска подржава европски пут.

– Република Српска на кредибилан начин предлаже рјешења, али нажалост представници ФБиХ често немају ни став ни иницијативе, већ чекају шта ће им рећи представници међународне заједнице, прије свега Амбасада САД-а у Сарајеву – изјавио је Кошарац.

Нагласио је да жели да вјерује да Њемачка има добре намјере према БиХ и сваком народу који овдје живи.

– Но, појединци који долазе из ове државе, а који нису легално и легитимно изабрани, првенствено мислећи на Шмита, покушавају да праве драматичне политичке поремећаје у БиХ – додао је Кошарац.

Каже да је предложио да Њемачка искористи све дипломатске канале и повуче Шмита из БиХ.

– Важно је нагласити да неће бити сагласности на било који пројекат Њемачке у БиХ, ако је Република Српска искључена из тога – рекао је Кошарац.

ИЗВОРртрс
Претходни текстНове медаље за Џудо клуб „Рандори“
Сљедећи текстНајава „Оком камере“, гост Кристина Вуца (ВИДЕО)