Насловна Најновије Кошарац: Српска штити своје уставно право, не интересује нас хистерија Сарајева

Кошарац: Српска штити своје уставно право, не интересује нас хистерија Сарајева

203
0

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац изјавио је да се, након најаве сједнице Народне скупштине Републике Српске због антидејтонског и антиуставног дјеловања Уставног суда БиХ, поново јавља сарајевска хистерија, у којој предњаче Денис Бећировић и Зукан Хелез, потпомогнути Делегацијом ЕУ и америчким амбасадором.

– Политичко руководство Републике Српске не тражи своје мишљење у западним амбасадама и Делегацији ЕУ, већ у институцијама Републике Српске, у складу са Уставом, дефинише политике и штити интересе Републике Српске и српског народа – поручио је Кошарац у изјави за Срну.

Он је нагласио да којекакве приче о томе да Република Српска крши Дејтон падају у воду због чињенице да не постоји ниједан доказ за то.

– Такве хистеричне, перфидне и прљаве ставове износи дио политичког Сарајева, поједине западне амбасаде и Делегација ЕУ – рекао је Кошарац.

Према његовим ријечима, појединци попут Дениса Бећировића, заступају интересе само своје политике, што прави велики проблем представницима ФБиХ на заједничком нивоу.

– Да нема политике Милорада Додика, они и не би били у власти – додао је Кошарац.

Он је рекао да је напад на Републику Српску постао бруталан, а да они који то раде, не могу бити пријатељи Републике Српске, али ни БиХ.

– Напади који долазе од западних центара моћи, уз врло лоше поруке Бећировића и Хелеза, додатно урушавају БиХ – додао је Кошарац.

Према његовим ријечима, Република Српска ће своје прописе, као и до сада, доносити у складу са Уставом и Дејтоном.

– Руководство и институције Републике Српске нису иргет међународне заједнице. Народна скупштина Републике Српске је мјесто одлучивања. Сарајевска хистерија нас не интересује, као ни ставови којекаквих међународних мешетара. Нас искључиво интересује очување уставног капацитета Републике Српске и ставови њених институција – поручио је Кошарац.

Он је нагласио да Република Српска жели да заштити оно што је њено уставно право, без милиметра одузимања туђих права.

– Једнако тако, нећемо дозволити да се одузимају наша уставна права – рекао је Кошарац.

Он се посебно осврнуо на видљиве притиске на предсједника Републике Српске Милорада Додика, нагласивши да се при томе користе врло вулгарне поруке.

– Никакав притисак ни на Додика, ни на институције Српске, нити на њене представнике на заједничком нивоу неће нас поколебати да још више и јаче радимо у интересу Српске и очувања Дејтона. Нека престану са увредама и притисцима и врате се Уставу и Дејтону –  категоричан је Кошарац.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДјечак Стефан, који је рањен на Бадњи дан на Косову и Метохији, дошао у Српску
Сљедећи текстПронађен мртав мушкарац, ухапшено једно лице