Насловна Најновије Кошарац: У овој години 200 нових друштава за Удружење пчелара

Кошарац: У овој години 200 нових друштава за Удружење пчелара

143
0

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац рекао је да ће ово министарство у сарадњи са Организацијом за храну и пољопривреду /ФАО/ у овој години обезбиједити 200 нових друштава за Удружење пчелара Вишеград.

Кошарац је након посјете овом удружењу у Вишеграду истакао да постоји опредјељење за израду стратегије развоја туризма у овом мјесту, те да је већ дат задатак организацији ФАО да ради на том питању.

„Осим вјерског, овдје се може развијати и агротуризам. Вишеград има и природне љепоте, историјске споменике, Андрићград, близу је Србије, ту је и ријека Дрина због чега се овдје може направити озбиљна туристичка понуда. Вишеградски мед може бити дио туристичке понуде у домену агротуризма“, изјавио је Кошарац новинарима.

Он је нагласио да су на основу захтјева Удружења пчелара Вишеград, у сарадњи са организацијом ФАО, испоручили неопходну опрему, која је достављена по спецификацији Удружења.

„Из развоја аспекта пољопривреде ми ћемо дистрибуисати и нових 36 подстицајних пројеката водоснадбијевања за кориснике који су то тражили. Већ годину дана интензивно радимо да Вишеград добије стратегију развоја пољопривреде и хвала Организцији ФАО за израду стратегије“, навео је Кошарац.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић истакао је да је локално Удружење пчелара од министра Кошарца добило обећање да ће имати додатну помоћ.

„Општина ће кроз буџет и пројекте наставити да помаже ово удружење. Хвала свима који се баве пчеларством јер је то значајно за све нас“, истакао је Ђуревић.

Предсједник Удружења пчелара Вишеград Александар Масал захвалио је Кошарцу за посјету Удружењу, као и Ђуревићу, који је помогао њихов развој.

„Кошарац је донео много лепих вести за наше удружење, а једна од њих је да ће Вишеград добити 200 друштава у овој години које ћемо поделити новим члановима. Помоћи ћемо и пчеларе који су прошле године добили добили стартап пројекат општине Вишеград“, истакао је Масал и напоменуо да је вишеградски мед доступан код пчелара са подручја ове општине.

Кошарац ће данас присуствовати састанку са начелницима општина Вишеград, Рогатица, Рудо, Ново Горажде и Чајниче, који ће бити бити одржан у 17.30 часова у згради општине Вишеград.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНешић тражи од МУП-а ФБиХ и Тузланског кантона да заштите српске повратнике
Сљедећи текстГенерал Гојко Кнежевић сутра преузима дужност начелника