Насловна Најновије КФОР започео истрагу о пуцњави у Зубином Потоку

КФОР започео истрагу о пуцњави у Зубином Потоку

218
0

КФОР је потврдио да је започео истагу о синоћњој пуцњави у близини једне од њихових патрола у Зубином Потоку, те да су планирани састанци „свих укључених страна“.

КФОР у саопштењу наводи да је од страна, не прецизирајући којих, затражио да помогну да се обезбиједи слобода кретања на Косову и Метохију и да „спријече обмањујуће наративи који утичу на процес дијалога“.

У саопштењу се истиче да КФОР расвијетљава околности синоћњег иницидента у Зубином Потоку и наглашава да је важно избјегавати радње које би могле изазвати тензије и ескалацију ситуације.

– КФОР истражује инцидент синоћење индиректне ватре у близини патроле НАТО-а-КФОР-а, са непознатим наоружаним лицима на подручју Зубиног Потока – наводи се у саопштењу и додаје да у овом случају није било повријеђених, нити материјалне штете.

Из ове мисије напомињу да команда КФОР-а наставља да подржава дијалог с циљем проналажења споразума за ублажавање тензија на сјеверу Косова, те да остаје у блиском контакту са свима који су укључени у овај процес.

– Остајемо будни и потпуно способни да испунимо свој мандат према Резолуцији 1244 из 1999. године за све заједнице на Косову. Рјешења се морају тражити кроз дијалог – наводе из КФОР-а.

У селу Јабука, код Зубин Потока, синоћ је дошло до „размјене ватре“ између косовских полицајаца и Срба на барикади постављеној прије два дана на путу који ову општину повезује са тим селом, али других инцидената није било.

КФОР је и синоћ потврдио да је пуцано у близини једне од њихових патрола у Зубином Потоку и да није било повријеђених ни материјалне штете.

Предсједник Српске листе Горан Ракић демантовао је синоћ наводе приштинских медија да су Срби пуцали на припаднике КФОР-а у Зубином Потоку.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЖивотиње зоолошког врта у Загребу добиле новогодишње поклоне
Сљедећи текстШвјонтек најбоља спортисткиња Европе, Јокић на 14, а Ђоковић на 15. мјесту