Насловна Најновије Магла смањује видљивост на више путних праваца

Магла смањује видљивост на више путних праваца

88
0

Магла јутрос смањује видљивост на путевима на подручју Добоја, Бијељине, у појединим дијеловима Сарајева и Тузле, на дионици Коњиц-Јабланица, те уз ријеке Дрину, Босну, Саву, Врбас и Спречу, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На већини путева саобраћај се одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, без застоја и посебних ограничења, али је због ниске јутарње температуре и поледице неопходан опрез у вишим, планинским предјелима, преко мостова и надвожњака, те на прилазу тунелима.

Такође, повећана је и опасност од одрона па из АМС-а возачима савјетују да возе опрезно и да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

На магистралном путу Ливно-Шуица чести су изласци дивљих коња на коловоз због чега је неопходан додатан опрез.

Због опасности од новог одрона и даље је обустављен саобраћај на регионалном путу Мраковица-Горњи Подградци, на дионици Водице-Горњи Подградци.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу дионица Руданка-Добој. Радови су продужени до краја године.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња. У току су радови на путном правцу Градишка-Нова Топола-Клашнице.

Измјене у одвијању саобраћаја због клизишта су на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, као и регионалном путу Стари Угљевик-Главичице.

На регионалном путу Руданка-Станари, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због радова и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у Костајници код Добоја долази до повремене обуставе саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича.

У ФБиХ је на дионици Кључ-Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току су и радови на магистралним путевима Груде-Витина и Чевљановићи-Нишићи, а на мјестима извођења радова саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗавршено идејно рјешење за паркинг код вртића и Дома здравља у Сокоцу
Сљедећи текстДанас сунчано, крајем дана наоблачење