Насловна Најновије Магла у котлинама и у вишим предјелима

Магла у котлинама и у вишим предјелима

161
0

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћа се по претежно сувом коловозу, а понегдје у котлинама, уз ријечне не токове и у вишим предјелима смањена је видљивост због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због активираног клизишта на регионалном путу Српске Топлице-Кола код Бањалуке, саобраћај се одвија отежано једном саобраћајном траком.

Свакодневне обуставе саобраћаја, осим недјеље, актуелне су на магистралном путу Мостар-Невесиње од 8.00 до 17.00 часова, а возила се преусмјеравају на алтернативне правце Невесиње-Зијемље-Руишта-Мостар или Невесиње-Берковићи-Столац-Мостар.

Због изградње дионице ауто-пута код Добоја, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац и на петљи Руданка.

Измјене у саобраћају због радова су присутне на путним правцима Градишка-Нова Топола- Клашнице, Клашнице-Нова Топола, Бањалуке-Српске Топлице, Стари Мајдан-Бањалука, Пријеор-Стара Ријека, Приједор-Козарац, Брод на Дрини-Хум /Шћепан Поље/, на Сокоцу, Добој-Руданка, Челинац-Котор Варош, Челинац-Укрина, Теслић-Подјезера, те у тунелима Чељиговићи на путу Лапишница-Љубогошта и Стамболчић на путу Пале-Подграб.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана се не односи на возила Рудника и Термоелектране Угљевик.

Деминерски радови изводе се на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, због чега долази до повремених обустава саобраћаја од 8.00 до 15.00 часова.

Клизишта успоравају саобраћај и на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, а ради се и на дионици Језеро-Шипово.

Вангабаритни превоз креће се путним правцем Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод.

У Федерацији БиХ радови се изводе на мостовима на дионици ауто-пута Лашва – Какањ, па се саобраћа двосмјерно уз постављену саобраћајну сигнализацију. Спорије, због радова, саобраћа се и на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ.

До обуставе саобраћаја долази и на дионици магистралног пута Житомислићи-Почитељ, сваки дан осим недјеље и празника у терминима од 9.00 до 12.15 и од 13.15 до 15.00 часова.

У току су санациони радови на дионици магистралног пута Сарајево-Вогошћа у улици Алипашина, па возила из правца Сарајева саобраћају успорено, једном траком, док су возила из правца Вогошће преусмјерена на алтернативни правац, кроз Јукићеву улицу.

Деминерски радови изводе се на магистралном путу Церик-Лончари, дионица Церик-пијаца „Аризона“, због чега долази до получасованих обустава саобраћаја. За вријеме обуставе у функцији је и алтернативни правац Церик-Брчко-Орашје.

На магистралном путу Тарчин-Брадина због санационих радова обустављен је саобраћај и преусмјерен на возне траке новоизграђене поддионице ауто-пута Тарчин-Иван у оба смјера, без наплате путарине од Влакова до Брадине.

Радови се изводе и на подручју Доњег Вакуфа, на путевима Бихаћ-Босански Петровац /дионица Рипач-Дубовско/, Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела, на дионици Доњи Вакуф-Травник /Комар/, као и у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица.

На граничним прелазим јутрос нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра Томиндан
Сљедећи текстВаздушна опасност проглашена широм Украјине